Hramul Bisericii „Tuturor Sfinților” din Cluj-Napoca

de | iun. 19, 2022

În Duminica întâi după Rusalii (a Tuturor Sfinților), 19 iunie 2022, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei „Tuturor Sfinților” din cartierul clujean Mănăștur, cu prilejul hramului bisericii parohiale.

De la ora 9:30, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a binecuvântat pictura realizată în pridvorul bisericii, apoi a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici. Din sobor au făcut parte protopopul de Cluj II, preotul Alexandru Constantin Ciui, protopopul de Cluj II, preotul Dan Hognogi, secretarul de cabinet al ierarhului, arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul paroh Horea Petrea, pr. lect. univ. dr Mircea Oros, preot coslujitor în cadrul parohiei și cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu, precum și alți preoți invitați.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea pericopei evanghelice, Părintele Episcop-vicar Benedict a vorbit despre modul în care lucrează Cuvântul lui Dumnezeu în viața noastră, explicând că El vine să lămurească și să limpezească lucrurile.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei.

Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul i-a acordat preotului paroh Horea Petrea Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru clerici, iar preotului lect. univ. dr. Mircea Oros i-a oferit o diplomă de aleasă cinstire.

În cadrul Liturghiei, PS Benedict s-a rugat pentru elevii și studenții aflați în examene, pentru încetarea războiului, dar și pentru așezarea păcii în lume.

Scurt istoric

Biserica „Tuturor Sfinților” din cartierul clujean Mănăștur a fost zidită între anii 2002-2011, după un proiect întocmit de arhitectul Alexandru Ladariu și a fost pictată în tehnica frescă de către pictorul Alexandru Crișan și echipa domniei sale. La data de 19 iunie 2011, lăcașul de cult a fost sfințit de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Comunitatea parohială este păstorită de preotul paroh Petrea Horea și de preotul lect. univ. dr. Mircea Oros, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA