Hramul Capelei Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj, de Praznicul Sfântului Nicolae

de | dec. 6, 2015 | Actualitatea religioasă

Studenții și profesorii Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca au participat duminică, 6 decembrie 2015, la hramul Capelei din cadrul Campusului Studențesc „Nicolae Ivan”.

Locașul de cult ocrotit de Sfântul Nicolae a fost în mare sărbătoare, avându-l oaspete pe Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în prezența unui sobor de preoți profesori din cadrul instituției teologice.

În cuvântul de învățătură Mitropolitul Clujului i-a îndemnat pe tinerii teologi să fie oameni harismatici și buni misionari ai bisericii lui Hristos: „Păstorul cel mare este Domnul Iisus Hristos care își pune viața pentru oile Sale și Sfântul Ierarh Nicolae este păstor harismatic, după modelul Păstorului Ceresc. Ceea ce dorim noi este ca frățiile voastre să deveniți păstori harismatici după modelul Sfântului Ierarh Nicolae. Oamenii așteaptă să vă implicați în societate și să aveți spiritul jertfelniciei și al milostivirii”.

Cuvintele Mitropolitului Andrei au fost întărite de părintele Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie, care a vorbit despre trăirea studenților teologi și lupta lor pentru a deveni tot mai buni: „Avem convingerea că și studenții noștri vor călca pe urmele Sfântului Ierarh Nicolae. Și primul semn care ne face să credem acest lucru este faptul că din ce în ce mai mulți studenți se împărtășesc la Sfânta Liturghie. Acesta este semnalul unei reînviorări a vieții duhovnicești în facultate și a unei acceptări a acestui mare statut de studenți în Teologie”.

Hramul Capelei Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a fost marcat în această săptămână printr-o serie de evenimente religioase și culturale. Au avut loc lansări de carte și conferințe, iar sâmbătă seara, studenții instituției au oferit un spectacol în Aula Facultății.

Piatra de temelie a Campusului Universitar „Nicolae Ivan” a fost pusă pe 23 mai 2011. Clădirea noului sediu al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca este la ora actuală cea mai modernă din țară. Alături de noul sediu al Facultății de Teologie vor fi construite două cămine pentru studenți, cu o capacitate de 250 de locuri, în prezent fiind începute lucrările de construcție la primul dintre acestea.

Ultimele articole

Gânduri despre Cuvioasa

Gânduri despre Cuvioasa

Unui șoarece de bibliotecă ca mine, învățat cu ștersul colbului de pe documente și scoaterea din negura istoriei a unor informații inedite, nu-i prea surâde ideea de a scrie despre Cuvioasa. În discreția ei a lăsat cam puține informații care ar putea fi valorificate...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Bistrița

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Bistrița

Clericii din Protopopiatul Ortodox Bistrița s-au reunit marți, 12 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă, în prezența ierarhilor Arhiepiscopiei Clujului. Întâlnirea s-a desfășurat la Mănăstirea Piatra Fântânele și a fost precedată de o slujbă de Te...

Necrolog | Preasfințitul Părinte Vasile Flueraș (1948-2021)

Necrolog | Preasfințitul Părinte Vasile Flueraș (1948-2021)

Autenticitatea și dinamismul unei biografii se pot verifica prin suprapunerea evangheliei peste atitudinile, cuvintele și lucrările esențiale care o formează. Întâlnirea dintre cele două se vădește într-un mod consistent, intens și specific în personalitatea...