Hramul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca

de | nov. 9, 2015

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca împlinește luni, 9 noiembrie 2015, 3 ani de la sfințire. Mai presus de această aniversare, hospice-ul dedicat îngrijirii bolavilor de cancer își serbează ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul.

IMG_3642Cu acest prilej, angajații și pacienții îngrijiți în prezent în acest centru au participat astăzi la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți, în prezența Preasfințitului Vasile Someșanul. Soborul a fost condus de exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, arhim. Dumitru Cobzaru.

Cei prezenti s-au putut închina moaștelor Sfântului Ierarh Nectarie așezate de astăzi într-o noua raclă.

Construcția Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” a început în anul 2009 și s-a finalizat acum trei ani, cand a fost sfințit de Mitropoltul Andrei.

Așezământul social dispune de o unitate hospice cu mai multe saloane de internare, un centru de zi pentru adulţi şi un ambulatoriu de specialitate. Aici, pacienții bolnavi de cancer în fază terminală primesc sprijin medical și spiritual.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Sângeorz-Băi

Hramul Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Sângeorz-Băi

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, marți, 23 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Biserica „Sfântul Mare...