Hramul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca

de | nov. 9, 2015 | Actualitatea religioasă

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca împlinește luni, 9 noiembrie 2015, 3 ani de la sfințire. Mai presus de această aniversare, hospice-ul dedicat îngrijirii bolavilor de cancer își serbează ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul.

IMG_3642Cu acest prilej, angajații și pacienții îngrijiți în prezent în acest centru au participat astăzi la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți, în prezența Preasfințitului Vasile Someșanul. Soborul a fost condus de exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, arhim. Dumitru Cobzaru.

Cei prezenti s-au putut închina moaștelor Sfântului Ierarh Nectarie așezate de astăzi într-o noua raclă.

Construcția Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” a început în anul 2009 și s-a finalizat acum trei ani, cand a fost sfințit de Mitropoltul Andrei.

Așezământul social dispune de o unitate hospice cu mai multe saloane de internare, un centru de zi pentru adulţi şi un ambulatoriu de specialitate. Aici, pacienții bolnavi de cancer în fază terminală primesc sprijin medical și spiritual.

Ultimele articole

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Clericii din Protopopiatul Ortodox Bistrița s-au reunit luni, 15 mai 2023, în cadrul conferinței preoțești semestriale de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, fiind săvârşit în Biserica de la Coroana, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei,...