Hramul de vară al mănăstirii de la Someșul Cald

de | iun. 24, 2017

Hramul de vară al Mănăstirii „Sfântul Vasile cel Mare” de la Someșul Cald a fost sărbătorit sâmbătă, 24 iunie 2017, de praznicul Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

Ierarhul a săvârșit alături de un sobor de preoți și diaconi Sfânta Liturghie pe Altarul de vară al așezământului monahal și le-a vorbit credincioșilor despre mangâierea adusă de Sfântul Ioan Botezătorul, întregului neam creștinesc, cu ocazia sărbătoririi în această zi a nașterii Înaintemergătorului Domnului.

Tot cu prilejul sărbătorii, ierarhul a săvârșit slujba rasoforiei pentru maicile Minodora și Sofia din cadrul mănăstirii de la Someșul Cald și i-a felicitat încă o dată pe ctitorii acestui loc de rugăciune și de pelerinaj.

Singura mănăstire din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, ocrotită de Sfântul Vasile cel Mare de la Someșul Cald a fost înființată în vara anului 2014. Mănăstirea este situată în apropiere de localitatea Gilău, pe malul lacului Someșul cald, pe ruta Cluj-Napoca – Mărișel. Ctitorii așezământului monahal sunt familia Vasile și Angela Salanța alături de ceilalți membrii din Composesoratul Someșul Cald, care au donat Arhiepiscopiei Clujului terenul pentru ridicarea mănăstirii.

Obștea este condusă de maica stareță Maria Vulcu și de părintele duhovnic Dan Popovici. Potrivit maicii starețe, viețuitoarele mănăstirii pictează icoane pe lemn în stil bizantin, pe sticlă, specifice Lazului și confecționează veșminte monahale și preoțești.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA