Hramul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

de | ian. 20, 2017

Profesorii şi studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca îi vor sărbători la finalul lunii Hramul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napocaianuarie, pe Sfinţii Trei Ierarhi, ocrotitorii învăţământului teologic. Manifestările vor debuta joi, 26 ianuarie, cu o seară cultural artistică, ce va avea loc de la ora 18:00, în Aula Facultății.

Sunt invitați actorul Dorel Vișan, prof. Gelu Furdui, interpreta de muzică populară Mariana Morcan și Grupul instrumental „Cununa Transilvană”, al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj. Cei ce vor participa la eveniment vor putea afla de la prof. Gelu Furdui despre așezările omenești în credințe și obiceiuri, dar se vor putea bucura și de recitaluri de poezie, proză și muzică populară.

Evenimentele culturale vor continua și în ziua de 27 ianuarie cu o seară patristică, organizată tot la sediul Facultății și coordonată de pr. lect. univ. dr. Adrian Podaru. Sărbătoarea va culmina în data de 30 ianuarie, în ziua de pomenire a Sfinților Trei Ierarhi, cu oficierea Sfintei Liturghii Arhierești la Catedrala Mitropolitană din centrul Clujului.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...