Hramul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

de | ian. 20, 2017 | Actualitatea religioasă

Profesorii şi studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca îi vor sărbători la finalul lunii Hramul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napocaianuarie, pe Sfinţii Trei Ierarhi, ocrotitorii învăţământului teologic. Manifestările vor debuta joi, 26 ianuarie, cu o seară cultural artistică, ce va avea loc de la ora 18:00, în Aula Facultății.

Sunt invitați actorul Dorel Vișan, prof. Gelu Furdui, interpreta de muzică populară Mariana Morcan și Grupul instrumental „Cununa Transilvană”, al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj. Cei ce vor participa la eveniment vor putea afla de la prof. Gelu Furdui despre așezările omenești în credințe și obiceiuri, dar se vor putea bucura și de recitaluri de poezie, proză și muzică populară.

Evenimentele culturale vor continua și în ziua de 27 ianuarie cu o seară patristică, organizată tot la sediul Facultății și coordonată de pr. lect. univ. dr. Adrian Podaru. Sărbătoarea va culmina în data de 30 ianuarie, în ziua de pomenire a Sfinților Trei Ierarhi, cu oficierea Sfintei Liturghii Arhierești la Catedrala Mitropolitană din centrul Clujului.

 

Ultimele articole