Hramul Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare

de | ian. 26, 2018

Joi, 25 ianuarie 2018, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Grigorie Teologul – Arhiepiscopul Constantinopolului, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a participat la hramul  Liceului Teologic  Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare.

Preasfinţitul Părinte Episcop a fost întâmpinat de Pr. Ioan Socolan, protopopul de Satu Mare, şi de învăţătoarea Ramona Filip, împeună cu elevii clasei a III-a, după care ierarhul  a asistat la Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoţi profesori din cadrul liceului, în frunte cu Pr. Prof. Gabriel Groza, directorul acestei unităţi de învăţământ.

Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a rostit pentru elevi un cuvânt de învățătură despre viaţa Sfântului Grigorie Teologul şi despre opera sa, în care a subliniat importanţa teologiei Sfântului Grigorie, care rezultă din tratatele despre preoţie şi i-a îndemnat pe tineri să le citească. De asemenea, a vorbit tinerilor despre prietenia Sfântului Grigore Teologul cu Sfântul Vasile cel Mare, despre Sinoadele ecumenice, dar şi despre familie și rolul ei în societate.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a dăruit Liceului mai multe volume liturgice, teologice şi culturale.

Un  popas a făcut Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin și în grădiniţa Liceului. Apoi, în sala de sport, elevii au recitat versuri ale poetului naţional Mihai Eminescu și au intonat cântece patriotice.

Andrei Fărcaş

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...