Hramul Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare

de | ian. 26, 2018 | Actualitatea religioasă

Joi, 25 ianuarie 2018, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Grigorie Teologul – Arhiepiscopul Constantinopolului, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a participat la hramul  Liceului Teologic  Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare.

Preasfinţitul Părinte Episcop a fost întâmpinat de Pr. Ioan Socolan, protopopul de Satu Mare, şi de învăţătoarea Ramona Filip, împeună cu elevii clasei a III-a, după care ierarhul  a asistat la Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoţi profesori din cadrul liceului, în frunte cu Pr. Prof. Gabriel Groza, directorul acestei unităţi de învăţământ.

Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a rostit pentru elevi un cuvânt de învățătură despre viaţa Sfântului Grigorie Teologul şi despre opera sa, în care a subliniat importanţa teologiei Sfântului Grigorie, care rezultă din tratatele despre preoţie şi i-a îndemnat pe tineri să le citească. De asemenea, a vorbit tinerilor despre prietenia Sfântului Grigore Teologul cu Sfântul Vasile cel Mare, despre Sinoadele ecumenice, dar şi despre familie și rolul ei în societate.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a dăruit Liceului mai multe volume liturgice, teologice şi culturale.

Un  popas a făcut Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin și în grădiniţa Liceului. Apoi, în sala de sport, elevii au recitat versuri ale poetului naţional Mihai Eminescu și au intonat cântece patriotice.

Andrei Fărcaş

 

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Joi, 21 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Șieu-Odorhei, județul Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, de la ora...

Resfințirea Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Corușu

Resfințirea Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Corușu

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci (Luarea Crucii și urmarea lui Hristos), 17 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul...