Hramul Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare

de | ian. 26, 2018 | Actualitatea religioasă

Joi, 25 ianuarie 2018, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Grigorie Teologul – Arhiepiscopul Constantinopolului, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a participat la hramul  Liceului Teologic  Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare.

Preasfinţitul Părinte Episcop a fost întâmpinat de Pr. Ioan Socolan, protopopul de Satu Mare, şi de învăţătoarea Ramona Filip, împeună cu elevii clasei a III-a, după care ierarhul  a asistat la Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoţi profesori din cadrul liceului, în frunte cu Pr. Prof. Gabriel Groza, directorul acestei unităţi de învăţământ.

Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a rostit pentru elevi un cuvânt de învățătură despre viaţa Sfântului Grigorie Teologul şi despre opera sa, în care a subliniat importanţa teologiei Sfântului Grigorie, care rezultă din tratatele despre preoţie şi i-a îndemnat pe tineri să le citească. De asemenea, a vorbit tinerilor despre prietenia Sfântului Grigore Teologul cu Sfântul Vasile cel Mare, despre Sinoadele ecumenice, dar şi despre familie și rolul ei în societate.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a dăruit Liceului mai multe volume liturgice, teologice şi culturale.

Un  popas a făcut Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin și în grădiniţa Liceului. Apoi, în sala de sport, elevii au recitat versuri ale poetului naţional Mihai Eminescu și au intonat cântece patriotice.

Andrei Fărcaş

 

Ultimele articole

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Clericii din Protopopiatul Ortodox Năsăud s-au reunit marți, 19 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat în biserica Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din Salva și a fost precedată de o slujbă de Te Deum. Lucrările conferinței...

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea din localitatea Lunca, județul Bistrița-Năsăud, de la...

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Sânmărtin, județul Cluj. Cu acest prilej, Părintele Episcop...