Hramul Mănăstirii Cristorel, în Sâmbăta lui Lazăr

de | apr. 23, 2016 | Actualitatea religioasă

În sâmbăta dinaintea Săptămânii Patimilor a Postului Mare, creștinii ortodocși l-au cinstit pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință. Tot această zi este numită Sâmbăta lui Lazăr, deoarece amintește de ziua în care acesta a înviat din morți.

Amintirea Sfântului Lazăr a fost prilej de aleasă sărbătoare pentru obștea monahală a Mănăstirii Cristorel, închinată Sfinților Ilie și Lazăr. Hramul așezământului monahal a fost marcat prin prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, care a săvârșit Sfânta Liturghie alături de un numeros sobor de preoți, pe altarul de vară al mănăstirii.

În cadrul slujbei, Mitropolitul Clujului le-a adresat pelerinilor și tuturor celor prezenți un cuvânt de învățătură.

Mănăstirea Cristorel a fost ctitorită în 1999, fiind ridicată în partea de nord a Eparhiei Clujului, la marginea hotarului satului Cristorel, din comuna Așchileu.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...