Hramul Mănăstirii Cristorel, în Sâmbăta lui Lazăr

de | apr. 23, 2016

În sâmbăta dinaintea Săptămânii Patimilor a Postului Mare, creștinii ortodocși l-au cinstit pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință. Tot această zi este numită Sâmbăta lui Lazăr, deoarece amintește de ziua în care acesta a înviat din morți.

Amintirea Sfântului Lazăr a fost prilej de aleasă sărbătoare pentru obștea monahală a Mănăstirii Cristorel, închinată Sfinților Ilie și Lazăr. Hramul așezământului monahal a fost marcat prin prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, care a săvârșit Sfânta Liturghie alături de un numeros sobor de preoți, pe altarul de vară al mănăstirii.

În cadrul slujbei, Mitropolitul Clujului le-a adresat pelerinilor și tuturor celor prezenți un cuvânt de învățătură.

Mănăstirea Cristorel a fost ctitorită în 1999, fiind ridicată în partea de nord a Eparhiei Clujului, la marginea hotarului satului Cristorel, din comuna Așchileu.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...