Hramul Mănăstirii Cristorel, în Sâmbăta lui Lazăr

de | apr. 23, 2016

În sâmbăta dinaintea Săptămânii Patimilor a Postului Mare, creștinii ortodocși l-au cinstit pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință. Tot această zi este numită Sâmbăta lui Lazăr, deoarece amintește de ziua în care acesta a înviat din morți.

Amintirea Sfântului Lazăr a fost prilej de aleasă sărbătoare pentru obștea monahală a Mănăstirii Cristorel, închinată Sfinților Ilie și Lazăr. Hramul așezământului monahal a fost marcat prin prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, care a săvârșit Sfânta Liturghie alături de un numeros sobor de preoți, pe altarul de vară al mănăstirii.

În cadrul slujbei, Mitropolitul Clujului le-a adresat pelerinilor și tuturor celor prezenți un cuvânt de învățătură.

Mănăstirea Cristorel a fost ctitorită în 1999, fiind ridicată în partea de nord a Eparhiei Clujului, la marginea hotarului satului Cristorel, din comuna Așchileu.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...