Hramul Mănăstirii de la Soporul de Câmpie

de | iun. 6, 2017 | Actualitatea religioasă

Mănăstirea clujeană „Sfânta Treime” de la Soporul de Câmpie și-a sărbătorit luni, 5 iunie 2017, hramul. În mijlocul obștii monahale și a comunității de creștini ortodocși, veniți din împrejurimi să participe la sărbătoarea hramului, a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte și exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, pr. Arhimandrit Dumitru Cobzaru. Programul liturgic a debutat în jurul orei 8:30 cu acatistul Sfintei Treimi și a continuat cu liturghia arhierească oficiată de Părintele Mitropolit în sobor de peste 30 de preoți. În cadrul cuvântului de învățătură Părintele Mitropolit a vorbit despre suprema iubire a Sfintei Treimi:

La finalul Liturghiei a fost oferită Crucea transilvană lui Adrian Sbârci, un antreprenor bistrițean care a ajutat financiar mănăstirea în repetate rânduri.

Așezământul monahal de la Soporul de Câmpie a luat ființă ca schit în urma cu 25 de ani și are în prezent patru viețuitori. Piatra de temelie a fost pusă de vrednicul de pomenire, Arhiepiscopul Teofil Herineanu. Biserica mănăstirii a fost sfințită în anul 2002.

 

Ultimele articole

Procesiunia de Florii la Bistrița

Procesiunia de Florii la Bistrița

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, va avea loc Procesiunia de Florii, în sâmbăta de Florii, 8 aprilie 2023 începând cu orele 17,  la biserica cu hramul ”Sfinții Trei Ierarhi ” de pe strada A. Odobescu, unde ...