Hramul Mănăstirii de la Soporul de Câmpie

de | iun. 6, 2017

Mănăstirea clujeană „Sfânta Treime” de la Soporul de Câmpie și-a sărbătorit luni, 5 iunie 2017, hramul. În mijlocul obștii monahale și a comunității de creștini ortodocși, veniți din împrejurimi să participe la sărbătoarea hramului, a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte și exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, pr. Arhimandrit Dumitru Cobzaru. Programul liturgic a debutat în jurul orei 8:30 cu acatistul Sfintei Treimi și a continuat cu liturghia arhierească oficiată de Părintele Mitropolit în sobor de peste 30 de preoți. În cadrul cuvântului de învățătură Părintele Mitropolit a vorbit despre suprema iubire a Sfintei Treimi:

La finalul Liturghiei a fost oferită Crucea transilvană lui Adrian Sbârci, un antreprenor bistrițean care a ajutat financiar mănăstirea în repetate rânduri.

Așezământul monahal de la Soporul de Câmpie a luat ființă ca schit în urma cu 25 de ani și are în prezent patru viețuitori. Piatra de temelie a fost pusă de vrednicul de pomenire, Arhiepiscopul Teofil Herineanu. Biserica mănăstirii a fost sfințită în anul 2002.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...