Hramul Mănăstirii de la Soporul de Câmpie

de | iun. 6, 2017 | Actualitatea religioasă

Mănăstirea clujeană „Sfânta Treime” de la Soporul de Câmpie și-a sărbătorit luni, 5 iunie 2017, hramul. În mijlocul obștii monahale și a comunității de creștini ortodocși, veniți din împrejurimi să participe la sărbătoarea hramului, a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte și exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, pr. Arhimandrit Dumitru Cobzaru. Programul liturgic a debutat în jurul orei 8:30 cu acatistul Sfintei Treimi și a continuat cu liturghia arhierească oficiată de Părintele Mitropolit în sobor de peste 30 de preoți. În cadrul cuvântului de învățătură Părintele Mitropolit a vorbit despre suprema iubire a Sfintei Treimi:

La finalul Liturghiei a fost oferită Crucea transilvană lui Adrian Sbârci, un antreprenor bistrițean care a ajutat financiar mănăstirea în repetate rânduri.

Așezământul monahal de la Soporul de Câmpie a luat ființă ca schit în urma cu 25 de ani și are în prezent patru viețuitori. Piatra de temelie a fost pusă de vrednicul de pomenire, Arhiepiscopul Teofil Herineanu. Biserica mănăstirii a fost sfințită în anul 2002.

 

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...