Hramul parohiei Adormirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca

de | aug. 15, 2017 | Activități parohiale

Zi de sărbătoare și bucurie a fost în parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”, care și-a sărbătorit hramul. Ca în fiecare an, sute de credincioși au venit la biserica de pe strada Govora din cartierul Mănăștur pentru a o preacinsti pe Maica Domnului, a transmis pentru radio Renașterea, Stela Florea.
Praznicul a început în seara de ajun, când credincioșii s-au unit în rugăciune și cântare la slujbele speciale închinate Fecioarei Maria. Începând cu ora 18 a fost săvârșită Vecernia Mare cu Litie, Paraclisul Maicii Domnului, iar apoi Prohodul Maicii Domnului. Seara a culminat cu o procesiune pe strada Govora cu icoana Maicii Domnului, copie după icoana făcătoare de minuni de la Nicula, prin care credincioșii au dorit sa împărtășească și celorlalți bucuria praznicului. La final, părintele protopop de Cluj I Dan Hognogi, parohul acestei comunități, le-a pus la suflet un cuvânt de învățătură despre ocrotitoarea acestui sfânt locaș. În ziua praznicului, sărbătoarea a fost încununată de prezența părintelui prof. univ. dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, care cu deosebită emoție a revenit în această parohie, fiind biserica în care cu 33 de ani în urmă și-a început activitatea sa ca preot și în care a slujit timp de 13 ani.
Părintele Stelian Tofană a oficiat Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și le-a pus la inimă numeroșilor credincioși prezenți cuvinte de înaltă sensibilitate duhovnicească. În deschiderea cuvântului său, părintele Stelian Tofană a vorbit despre importanța hramului Adormirii Maicii Domnului pentru toți credincioșii acestei parohii, aflată sub ocrotirea Maicii Domnului și le-a dat explicații din Sfânta Scriptură „de ce îi spunem Maicii Domnului, Fecioarei Maria – Măicuța noastră a tuturor și ce putere are Maica Domnului pentru fiecare dintre noi”. La final, părintele și-a exprimat bucuria și emoția de a se afla în mijlocul credincioșilor acestei parohii, mulți dintre ei fiind botezați și cununați de părintele Stelian Tofană. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă în curtea bisericii, pregătită de credincioșii parohiei pentru această ocazie.

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...