Hramul parohiei Adormirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca

de | aug. 15, 2017 | Activități parohiale

Zi de sărbătoare și bucurie a fost în parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”, care și-a sărbătorit hramul. Ca în fiecare an, sute de credincioși au venit la biserica de pe strada Govora din cartierul Mănăștur pentru a o preacinsti pe Maica Domnului, a transmis pentru radio Renașterea, Stela Florea.
Praznicul a început în seara de ajun, când credincioșii s-au unit în rugăciune și cântare la slujbele speciale închinate Fecioarei Maria. Începând cu ora 18 a fost săvârșită Vecernia Mare cu Litie, Paraclisul Maicii Domnului, iar apoi Prohodul Maicii Domnului. Seara a culminat cu o procesiune pe strada Govora cu icoana Maicii Domnului, copie după icoana făcătoare de minuni de la Nicula, prin care credincioșii au dorit sa împărtășească și celorlalți bucuria praznicului. La final, părintele protopop de Cluj I Dan Hognogi, parohul acestei comunități, le-a pus la suflet un cuvânt de învățătură despre ocrotitoarea acestui sfânt locaș. În ziua praznicului, sărbătoarea a fost încununată de prezența părintelui prof. univ. dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, care cu deosebită emoție a revenit în această parohie, fiind biserica în care cu 33 de ani în urmă și-a început activitatea sa ca preot și în care a slujit timp de 13 ani.
Părintele Stelian Tofană a oficiat Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și le-a pus la inimă numeroșilor credincioși prezenți cuvinte de înaltă sensibilitate duhovnicească. În deschiderea cuvântului său, părintele Stelian Tofană a vorbit despre importanța hramului Adormirii Maicii Domnului pentru toți credincioșii acestei parohii, aflată sub ocrotirea Maicii Domnului și le-a dat explicații din Sfânta Scriptură „de ce îi spunem Maicii Domnului, Fecioarei Maria – Măicuța noastră a tuturor și ce putere are Maica Domnului pentru fiecare dintre noi”. La final, părintele și-a exprimat bucuria și emoția de a se afla în mijlocul credincioșilor acestei parohii, mulți dintre ei fiind botezați și cununați de părintele Stelian Tofană. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă în curtea bisericii, pregătită de credincioșii parohiei pentru această ocazie.

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...