Hramul Parohiei clujene „Sfântul Ioan Gură de Aur”

Hramul Parohiei clujene „Sfântul Ioan Gură de Aur”

Sfântul Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului este cinstit de creștinii ortodocși pe 13 noiembrie.

Din acest motiv, vineri, 13 noiembrie 2015, credincioșii Parohiei „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Cluj-Napoca s-au adunat în număr mare la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți.

O bucurie pentru comunitatea parohială a fost prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, care a rostit un cuvânt de învățătură.

Mitropolitul Clujului a punctat una din cele mai importante calități pe care le-a avut Sfântul Ioan Gură de Aur: „Sfântul Ioan Gură de Aur pe lângă multe alte calități, era adecvat vremurilor sale. Le vorbea credincioșilor, referitor la problemele ce îi frământau aborda subiecte legate de viața societății de atunci și noi tragem concluzia că și noi, slujitorii bisericii de astăzi trebuie să  fim adecvați timpurilor”.

 

Autor

Alexandra Andereș

Absolventă a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Lucrează ca redactor și prezentator de știri la Radio Renașterea din anul 2013. Pe lângă munca de la departamentul de știri, realizează reportaje umanitare, culege informații din agenda culturală pe care le difuzează în cadrul programelor de tip „magazin” ale postului și colaborează la Emisiunea „Valori și atitudini” a postului de Radio „Trinitas”. Din toamna anului 2014, realizează o dată pe săptămână și emisiunea „La zi cu Radio Renașterea” difuzată în intervalul orar 11:30-13:00.

Articole pe aceeași temă

Distribuie