Hramul Parohiei clujene „Sfântul Ioan Gură de Aur”

de | nov. 13, 2015

Sfântul Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului este cinstit de creștinii ortodocși pe 13 noiembrie.

Din acest motiv, vineri, 13 noiembrie 2015, credincioșii Parohiei „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Cluj-Napoca s-au adunat în număr mare la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți.

O bucurie pentru comunitatea parohială a fost prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, care a rostit un cuvânt de învățătură.

Mitropolitul Clujului a punctat una din cele mai importante calități pe care le-a avut Sfântul Ioan Gură de Aur: „Sfântul Ioan Gură de Aur pe lângă multe alte calități, era adecvat vremurilor sale. Le vorbea credincioșilor, referitor la problemele ce îi frământau aborda subiecte legate de viața societății de atunci și noi tragem concluzia că și noi, slujitorii bisericii de astăzi trebuie să  fim adecvați timpurilor”.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...