Hramul Parohiei clujene „Sfântul Ioan Gură de Aur”

de | nov. 13, 2015 | Actualitatea religioasă

Sfântul Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului este cinstit de creștinii ortodocși pe 13 noiembrie.

Din acest motiv, vineri, 13 noiembrie 2015, credincioșii Parohiei „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Cluj-Napoca s-au adunat în număr mare la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți.

O bucurie pentru comunitatea parohială a fost prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, care a rostit un cuvânt de învățătură.

Mitropolitul Clujului a punctat una din cele mai importante calități pe care le-a avut Sfântul Ioan Gură de Aur: „Sfântul Ioan Gură de Aur pe lângă multe alte calități, era adecvat vremurilor sale. Le vorbea credincioșilor, referitor la problemele ce îi frământau aborda subiecte legate de viața societății de atunci și noi tragem concluzia că și noi, slujitorii bisericii de astăzi trebuie să  fim adecvați timpurilor”.

 

Ultimele articole

24 mai – Sf. Cuv. Simeon cel din Muntele Minunat

24 mai – Sf. Cuv. Simeon cel din Muntele Minunat

Sf. Cuv. Simeon cel din Muntele Minunat Acest Sfânt Cuvios s-a născut în Antiohia Siriei în anul 521. Încă de la şase ani, după ce tatăl său, Ioan, a murit în timpul unui cutremur, cu binecuvântarea mamei sale, Sfânta Marta (pomenită la 4 iulie), a mers în Seleucia,...

Sfinţii Împărați Constantin și Elena, cinstiţi la Mănăstirea Dobric

Sfinţii Împărați Constantin și Elena, cinstiţi la Mănăstirea Dobric

Mănăstirea Dobric și-a sărbătorit hramul istoric, în ziua prăznuirii Sfinților Mari Împărați, întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena, sâmbătă, 21 mai 2022, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și...