Hramul Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh”, Cartierul Grigorescu, Cluj-Napoca

de | iun. 16, 2019

„Suntem datori să lăsăm urmașilor noștri credința curată pe care am primit-o de la înaintașii noștrii: dreaptă, sfântă, sobornicească și apostolică, așa cum este Biserica noastră” acesta a fost mesajul pe care Arhim. Dumitru Cobzaru l-a transmis credincioșilor aflați astăzi la hramul bisericii aflată pe str. Fantanele, nr. 30A din cartierul clujean Grigorescu.

Hramul Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh”, Cartierul Grigorescu, Cluj-Napoca

În Duminica  Rusaliilor, Sfânta Liturghie a fost oficiată în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Cluj-Napoca de un sobor de nouă preoți,  în frunte pe exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, PCuv. Arhim. Dumitru Cobzaru.

În cuvântul de învățătură, Părintele Dumitru a subliniat principalele atribute ale Bisericii, precum reies din Simbolul Credinței:

Biserica este Una, Biserica este Sfântă, Biserica este Sobornicească, pentru că ea este condusă înțelept și este organizată ca atare, există unitate în diversitate, dar există și oameni înțelepți care în duhul adevărului, în duhul smereniei, în duhul unității creștine gândesc pentru Biserica noastră.Hramul Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh”, Cartierul Grigorescu, Cluj-Napoca Dacă ne gândim la Sfântul Sinod, atunci putem să ne închipuim ce înseamnă sobornicitatea. Universalitatea ne-o putem închipui prin faptul că sunt atâtea popoare care au îmbrățișat ortodoxia, diferite etnii, diferite gene, diferite tradiții și obiceiuri și, totuși, o singură credință, un singur adevăr, o singură propovăduire, o singură lucrare – aceasta este sobornicitatea. Iar al patrulea lucru care reiese din Simbolul de Credință este că noi am moștenit o credință apostolică, prin faptul că, așa cum știți dumneavoastră toți, am avut privilegiul și darul lui Dumnezeu să fim încreștinați de Sfântul Apostol Andrei. Ei au hirotonit episcopi, preoți și diaconi, astfel credința a fost dusă mai departe. De aceea noi spunem că avem o credință apostolică.

La final soborul de preoți au oficiat în fața lăcașului de cult slujba Aghiasmei mici și  au binecuvântat spicele care au fost împărțite credincioșilor.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul bisericii.

Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Grigorescu ea a fost sfințită de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, în anul 2015.

Parohia este păstorită de preoții: Marius Varga și Adrian Medan.

Foto: Dumitru Cucură

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...