Hramul Parohiei „Sfânta Treime” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”- Gherla III

de | iun. 21, 2021 | Actualitatea religioasă

În a doua zi de Rusalii, luni, 21 iunie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Gherla III, cu hramurile „Sfânta Treime” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”.

Cu prilejul hramului, de la ora 10:00, în biserica parohială, Părintele Episcop-vicar Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Din sobor au făcut parte: protopopul de Gherla și parohul bisericii, preotul Iulian Paul Isip, starețul Mănăstirii Nicula, arhimandritul Nicolae Moldovan, secretarul de cabinet al ierarhului, arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul Alexandru Farcaș, preotul Ioan Morar, precum și alți preoți invitați.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea pericopei evanghelice, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să-și pună încrederea în Dumnezeu, în tot ceea ce fac.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de prof. Martina Merkler.

În semn de apreciere și recunoștință pentru sprijinul acordat Parohiei Gherla III, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul i-a oferit avocatului Liviu Cherecheș (din București, originar din Gherla) Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni.

La final, preotul paroh Iulian Paul Isip a mulțumit Preasfinției Sale pentru binecuvântare și i-a dăruit o icoană cu Sfântul Cuvios Isaac Sirul.

Scurt istoric

Construcția bisericii noi a Parohiei Gherla III, cu hramurile „Sfânta Treime” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”, unicat în arhitectura eclesiastică din România, a demarat în anul 1992, la inițiativa  părintelui Ioan Morar, fiind târnosită la data de 5 octombrie 2014, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. În prezent, lăcașul de cult este pregătit pentru a fi împodobit cu pictură.

Parohul bisericii este protopopul de Gherla, preotul Iulian Paul Isip, avându-l alături pe preotul coslujitor Alexandru Farcaș.

Mai multe fotografii AICI

Foto credit: Ionuț Chifa

 

 

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Andrei” din Cluj-Napoca

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Andrei” din Cluj-Napoca

În Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat – Păzirea poruncilor), 27 noiembrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit în Parohia „Sfântul Apostol...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Hășdate

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Hășdate

În Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat – Păzirea poruncilor), 27 noiembrie 2022, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a binecuvântat comunitatea din Parohia Ortodoxă Hășdate, județul...

Sfințirea capelei mortuare din Parohia Chintelnic

Sfințirea capelei mortuare din Parohia Chintelnic

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat joi, 24 noiembrie 2022, comunitatea ortodoxă din Chintelnic, județul Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, Părintele...