Hramul Parohiei „Sfânta Treime” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”- Gherla III

de | iun. 21, 2021 | Actualitatea religioasă

În a doua zi de Rusalii, luni, 21 iunie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Gherla III, cu hramurile „Sfânta Treime” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”.

Cu prilejul hramului, de la ora 10:00, în biserica parohială, Părintele Episcop-vicar Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Din sobor au făcut parte: protopopul de Gherla și parohul bisericii, preotul Iulian Paul Isip, starețul Mănăstirii Nicula, arhimandritul Nicolae Moldovan, secretarul de cabinet al ierarhului, arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul Alexandru Farcaș, preotul Ioan Morar, precum și alți preoți invitați.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea pericopei evanghelice, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să-și pună încrederea în Dumnezeu, în tot ceea ce fac.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de prof. Martina Merkler.

În semn de apreciere și recunoștință pentru sprijinul acordat Parohiei Gherla III, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul i-a oferit avocatului Liviu Cherecheș (din București, originar din Gherla) Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni.

La final, preotul paroh Iulian Paul Isip a mulțumit Preasfinției Sale pentru binecuvântare și i-a dăruit o icoană cu Sfântul Cuvios Isaac Sirul.

Scurt istoric

Construcția bisericii noi a Parohiei Gherla III, cu hramurile „Sfânta Treime” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”, unicat în arhitectura eclesiastică din România, a demarat în anul 1992, la inițiativa  părintelui Ioan Morar, fiind târnosită la data de 5 octombrie 2014, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. În prezent, lăcașul de cult este pregătit pentru a fi împodobit cu pictură.

Parohul bisericii este protopopul de Gherla, preotul Iulian Paul Isip, avându-l alături pe preotul coslujitor Alexandru Farcaș.

Mai multe fotografii AICI

Foto credit: Ionuț Chifa

 

 

Ultimele articole

Omul – lucrul cel mai de preț

Omul – lucrul cel mai de preț

Aspecte introductive În decursul activității Sale pământești, Domnul a făcut multe minuni. Între ele, o categorie importantă o reprezintă exorcizările. Uneori, El alungă demoni pentru că cineva din anturajul posedatului o cere, alteori pentru că însuși cel în cauză,...

24 iulie – Sf. M. Mc. Hristina; Sf. Mc. Ermoghen

24 iulie – Sf. M. Mc. Hristina; Sf. Mc. Ermoghen

Sfânta Muceniță Hristina era originară din Tir (Fenicia) și a trăit în timpul împăratului Septimiu Sever (193-211). Era fiica marelui dregător Urban care dorind să își protejeze fiica de ispitele din lume și să slujească tot timpul în templul zeilor păgâni i-a dăruit...

Patriarhul României a împlinit 70 de ani

Patriarhul României a împlinit 70 de ani

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a împlinit joi, 22 iulie 2021, vârsta de 70 de ani.  Patriarhul Daniel s-a născut în 1951, în satul Dobrești, comuna Bara, județul Timiș, fiind al treilea copil în familia învățătorului Alexie și...