Hramul parohiei „Sfântul Nicolae” din Cluj-Napoca

de | dec. 8, 2018

Joi, 06 decembrie 2018, Parohia „Sfântul Nicolae” din Cluj-Napoca şi-a prăznuit ocrotitorul. Credincioşi din întregul oraş, care au evlavie la episcopul din Mira Lichiei, au participat la evenimentele organizate cu această ocazie.

Alături de părintele paroh Vasile Nemeş şi de părintele Florin Daniel, la Sfânta Liturghie au participat ecleziarhul Catedralei mitropolitane, părintele Simeon Pintea şi părintele arhidiacon Petru Buta. În cuvântul de învăţătură, părintele Simeon a detaliat frumuseţea evlaviei pe care credincioşii din toate timpurile au avut-o la Sfântul Nicolae, dar şi rolul pe care biserica de pe strada Horea l-a jucat de-a lungul timpului în spiritualitatea clujenilor.

Copilaşii grupei „Disney”, din cadrul Grădiniţei „Parfum de tei” au fost şi primii colindătări din acest an. Prezenţi la Sfânta Liturghie, ei au adus în sufletele tuturor emoţia copilăriei, prin colindele pe care le-au interpretat, sub coordonarea doamnelor educatoare Alina Tite şi Gabriela Daniel.

Bucuria sărbătorii a continuat şi la slujba Vecerniei. La fel ca în fiecare an, corul „Voci Transilvane”, sub bagheta maestrului Adrian Corojan, au dat o notă de aleasă nobleţe momentului festiv. Vechi colinde româneşti sau din patrimoniul universal au făcut deliciul tuturor celor prezenţi.

Sărbătoarea hramului a încheiat un sir de evenimente deosebite, care au fost organizate de parohie cu ocazia centenarului Marii Uniri. În data de 25 Noiembrie, biserica  „Sfântul Nicolae” a găzduit o prezentare, aşezată sub titlul „Oameni mari care au făurit România Mare”. Domnul Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător ştiinţific în cadrul Institutului „Gheorghe Bariţiu” al Academiei Române, le-a prezentat celor prezenţi contextul istoric şi portretele celor care au contribuit semnificativ la înfăptuirea Marii Uniri. Apoi, în ajunul zilei de 1 decembrie, la vecernie, credincioşii au participat la o seară de cântece patriotice, iar duminică, 2 decembrie 2018, şi-au manifestat bucuria centenarului printr-o zi dedicată iei tradiţionale.

Toate aceste evenimente organizate prin purtarea de grijă a celor doi preoţi Vasile Nemeş şi Florin Daniel au îmbogăţit sufletele credicioşilor care se implică activ în viaţa şi activitatea misionară a Bisericii.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...