Hramul Parohiei „Sfântul Proroc Daniel” din localitatea clujeană Florești

de | dec. 20, 2020

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului), 20 decembrie 2020, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Proroc Daniel” din Florești, Protopopiatul Cluj I, cu prilejul hramului, fiind singura parohie din Eparhia Clujului ocrotită de Sfântul Proroc Daniel, pomenit în calendarul ortodox la data de 17 decembrie.

De la ora 10:00, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor restrâns de preoți și diaconi.

După citirea pericopei evanghelice, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre iubirea față de celălalt, arătând că iubirea înseamnă renunțare la sine. Totodată, a arătat că Hristos trebuie să fie în centrul acțiunilor fiecărui creștin.

Parohia ortodoxă „Sfântul Proroc Daniel” a fost înființată în vara anului 2017, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Potrivit preotului paroh Ioan Tănase Chiș, în prezent se slujește într-o capelă amenajată într-o hală industrială, însă s-au început demersurile necesare pentru zidirea unei noi biserici.

Mai multe fotografii AICI 

Foto credit: Călin Curticăpian

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA