Hramul Parohiei „Sfântul Proroc Daniel” din localitatea clujeană Florești

de | dec. 20, 2020 | Actualitatea religioasă

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului), 20 decembrie 2020, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Proroc Daniel” din Florești, Protopopiatul Cluj I, cu prilejul hramului, fiind singura parohie din Eparhia Clujului ocrotită de Sfântul Proroc Daniel, pomenit în calendarul ortodox la data de 17 decembrie.

De la ora 10:00, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor restrâns de preoți și diaconi.

După citirea pericopei evanghelice, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre iubirea față de celălalt, arătând că iubirea înseamnă renunțare la sine. Totodată, a arătat că Hristos trebuie să fie în centrul acțiunilor fiecărui creștin.

Parohia ortodoxă „Sfântul Proroc Daniel” a fost înființată în vara anului 2017, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Potrivit preotului paroh Ioan Tănase Chiș, în prezent se slujește într-o capelă amenajată într-o hală industrială, însă s-au început demersurile necesare pentru zidirea unei noi biserici.

Mai multe fotografii AICI 

Foto credit: Călin Curticăpian

Ultimele articole

Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin, prăznuit în localitatea natală

Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin, prăznuit în localitatea natală

În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Pahomie de la Gledin, Episcopul Romanului, miercuri, 14 aprilie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din...

Hramul Parohiei bistrițene „Sf. Ierarh Pahomie de la Gledin”

Hramul Parohiei bistrițene „Sf. Ierarh Pahomie de la Gledin”

În după-amiaza zilei de marți, 13 aprilie 2021, în ajunul prăznuirii Sfântului Ierarh Pahomie de la Gledin, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte...