Hramul Parohiei „Sfântul Proroc Daniel” din localitatea clujeană Florești

de | dec. 20, 2020 | Actualitatea religioasă

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului), 20 decembrie 2020, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Proroc Daniel” din Florești, Protopopiatul Cluj I, cu prilejul hramului, fiind singura parohie din Eparhia Clujului ocrotită de Sfântul Proroc Daniel, pomenit în calendarul ortodox la data de 17 decembrie.

De la ora 10:00, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor restrâns de preoți și diaconi.

După citirea pericopei evanghelice, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre iubirea față de celălalt, arătând că iubirea înseamnă renunțare la sine. Totodată, a arătat că Hristos trebuie să fie în centrul acțiunilor fiecărui creștin.

Parohia ortodoxă „Sfântul Proroc Daniel” a fost înființată în vara anului 2017, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Potrivit preotului paroh Ioan Tănase Chiș, în prezent se slujește într-o capelă amenajată într-o hală industrială, însă s-au început demersurile necesare pentru zidirea unei noi biserici.

Mai multe fotografii AICI 

Foto credit: Călin Curticăpian

Ultimele articole

Vernisaje, curs de muzică psaltică și concerte la Zilele Artei Bizantine

Vernisaje, curs de muzică psaltică și concerte la Zilele Artei Bizantine

Ediția a 18-a a „Zilelor artei Bizantine” se va desfășura la Cluj-Napoca și Alba Iulia în perioada 6-9 octombrie 2022. Evenimentul este organizat de Sorin Albu, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și coordonatorul grupului de muzică, artă...

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 septembrie 2022, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale...

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

La Palatul Patriarhiei din București s‑a desfășurat joi, 29 septembrie 2022, ședința de constituire a noii Adunări Naționale Bisericești pentru perioada 2022‑2026. În cadrul ședinței, prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, au fost validate mandatele...