Hramul Schitului „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea sălăjeană Marca

de | sept. 8, 2018

Sâmbătă, 8 septembrie 2018, cu ocazia praznicului Nașterii Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului,  s-a aflat în mijlocul obștii Schitului „Nașterea Maicii Domnului”, din localitatea Marca.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi și diaconi, din care a făcut parte și părintele protosinghel Mina Pletosu, exarhul mănăstirilor din Episcopia Sălajului , în prezența a numeroși credincioși care s-au adunat și în acest an, în număr mare, la acest așezământ monahal.

Schitul Marca este cel mai tânăr așezământ monahal din Episcopia Sălajului, piatra de temelie fiind sfințită în anul 2002, de Preasfințitul Părinte Petroniu, pe atunci Arhiereu-vicar al Episcopiei Oradiei, Bihorului și Sălajului.

Iniţiativa ridicării unei mănăstiri, la limita dintre judeţele Sălaj şi Bihor, îi aparţine părintele Ioan Marian, fost preot paroh al parohiei Marca, care, sprijinit îndeaproape de credincioşi, şi a reuşit, într-un timp relativ scurt, să ridice o casă mănăstirească în stil brâncovenesc, care adăposteşte, în prezent, un paraclis şi chilii pentru vieţuitoarele acestui schit.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...