Hramul Schitului „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea sălăjeană Marca

de | sept. 8, 2018

Sâmbătă, 8 septembrie 2018, cu ocazia praznicului Nașterii Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului,  s-a aflat în mijlocul obștii Schitului „Nașterea Maicii Domnului”, din localitatea Marca.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi și diaconi, din care a făcut parte și părintele protosinghel Mina Pletosu, exarhul mănăstirilor din Episcopia Sălajului , în prezența a numeroși credincioși care s-au adunat și în acest an, în număr mare, la acest așezământ monahal.

Schitul Marca este cel mai tânăr așezământ monahal din Episcopia Sălajului, piatra de temelie fiind sfințită în anul 2002, de Preasfințitul Părinte Petroniu, pe atunci Arhiereu-vicar al Episcopiei Oradiei, Bihorului și Sălajului.

Iniţiativa ridicării unei mănăstiri, la limita dintre judeţele Sălaj şi Bihor, îi aparţine părintele Ioan Marian, fost preot paroh al parohiei Marca, care, sprijinit îndeaproape de credincioşi, şi a reuşit, într-un timp relativ scurt, să ridice o casă mănăstirească în stil brâncovenesc, care adăposteşte, în prezent, un paraclis şi chilii pentru vieţuitoarele acestui schit.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...