Hramul Școlilor Teologice Ortodoxe Clujene

de | ian. 30, 2018 | Actualitatea religioasă

Zi de mare sărbătoare a fost astăzi pentru școlile teologice clujene care i-au prăznuit pe Sfinții Trei Ierarhi, ocrotitorii învățământului teologic.

Atât elevi Seminarului Ortodox cât și studenții Facultății de Teologie alături de profesorii celor două instituții au participat cu acest prilej la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

Cuvântul de învățătură al Părintelui  Mitropolit  s-a intitulat ”Troiță de Arhierei”, îndemnându-i pe tinerii teologi să-și înmulțească în  suflet  râvna:

Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj, pr.prof.univ.dr. Vasile Stanciu a vorbit despre virtuțile care i-au unit pe Sf.Trei Ierarhi:

Rectorul UBB, academicianul Ioan Aurel-Pop i-a amintit în cuvântul său pe cei care au contribuit la înfăptuirea Unirii:

Prezent la manifestări a fost și  inspectorul școlar general al județului Cluj, Valentin Cuibus:

La sfârșitul Sf. Liturghi, Pr Andrei Mureșan, directorul adjunct al Seminarului Teologic Ortodox a fost hirotesit  iconom stavrofor iar pr. Ciprian Cherecheș, iconom.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...