Hramul Școlilor Teologice Ortodoxe Clujene

de | ian. 30, 2018

Zi de mare sărbătoare a fost astăzi pentru școlile teologice clujene care i-au prăznuit pe Sfinții Trei Ierarhi, ocrotitorii învățământului teologic.

Atât elevi Seminarului Ortodox cât și studenții Facultății de Teologie alături de profesorii celor două instituții au participat cu acest prilej la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

Cuvântul de învățătură al Părintelui  Mitropolit  s-a intitulat ”Troiță de Arhierei”, îndemnându-i pe tinerii teologi să-și înmulțească în  suflet  râvna:

Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj, pr.prof.univ.dr. Vasile Stanciu a vorbit despre virtuțile care i-au unit pe Sf.Trei Ierarhi:

Rectorul UBB, academicianul Ioan Aurel-Pop i-a amintit în cuvântul său pe cei care au contribuit la înfăptuirea Unirii:

Prezent la manifestări a fost și  inspectorul școlar general al județului Cluj, Valentin Cuibus:

La sfârșitul Sf. Liturghi, Pr Andrei Mureșan, directorul adjunct al Seminarului Teologic Ortodox a fost hirotesit  iconom stavrofor iar pr. Ciprian Cherecheș, iconom.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...