IARMAROC la Sat și Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită în perioada 17-19 mai 2024, între orele 10:00-20:00 la prima ediție a Festivalului Creației și Artelor, care va avea loc în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” (secția în aer liber a Muzeului). Copiii sub 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult.

Prețul unui bilet de intrare este de 30 lei pentru o singură zi și 45 lei pentru toate cele 3 zile ale festivalului. Biletele se pot achiziționa de AICI sau de la intrarea în muzeu. Accesul în muzeu este permis doar cu bilet de Festival, iar copiii sub 10 ani au acces gratuit.

 

La eveniment vor participa peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă. La prima ediție a Festivalului sunt așteptați toți iubitorii de produse și servicii autentice, tradiționale, artizanale. Vizitatorii vor putea admira cum creatori locali creează produse de uz zilnic, dar și obiecte de artă. Totodată, vor putea cumpăra produse artizanale, create la noi în țară. Festivalul este un proiect cultural organizat în urma fuziunii dintre IARMAROC.com și Asociația pentru Inovare Artistică, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.

Programul va cuprinde și concerte live și dj vinil, expoziții de sculptură, pictură și fotografie, proiecții de film, teatru pentru adulți și copii, ateliere de creație și artă, activități dedicate copiilor și cățeilor, echitație și multe altele.

Festivalul se va desfășura într-un cadru natural menit să reconstruiască atmosfera satului românesc clasic, dar care a fost adaptat la necesitățile noastre prezente. IARMAROC la Sat militează împotriva consumului de masă, a producției nesustenabile și a consumului de hrană nesănătoasă și îi aduce în fața vizitatorilor pe oamenii care creează obiecte de uz zilnic, bunătăți gourmet sau opere de artă și care duc tradițiile mai departe din generație în generație.

Organizatorii festivalului spun că au pregătit vizitatorilor activități diverse și pentru toate vârstele, cu peste cincizeci de standuri de producători din toată țara, până la concerte complet acustice și ateliere de artă, creație și de sustenabilitate.

”IARMAROC.com reprezintă imaginea unei lumi unde creativitatea umană este mai importantă decât producția în serie, iar creatorii pot avea un stil de viață sustenabil pe baza creațiilor lor. Vrem să creăm un spațiu unde oamenii intră în contact direct cu creatorii și astfel contribuie la transmiterea tradițiilor și a obiceiurilor. Ne distanțăm de tot ce înseamnă producție în serie și ne concentrăm pe produse autentice, făcute de oameni, unice în imperfecțiunea lor. Susținem transmiterea tradițiilor și vrem să vă aducem mai aproape de oamenii care încă le dau mai departe din generație în generație”, declară Emilian Vasi, Fondator IARMAROC.com și Coordonator IARMAROC La Sat.

”Îi invităm la festival pe toți cei care apreciază creația autentică, sustenabilă. Invităm familiile cu copii, tinerii profesioniști pasionați de cultură, artă, gastronomie și un stil de viață sănătos, antreprenorii care caută inspirație pentru afacerile lor creative sau vor să identifice noi oportunități de business. Avem activități pregătite și pentru pasionații de fotografie, pentru cei care adoptă abordări holistice sau pentru iubitorii de muzică. Practic, oricine vine la festival va găsi cel puțin o activitate interesantă”, adaugă Emilian Vasi, fondator IARMAROC.com și coordonator IARMAROC La Sat.