Iași: Simpozionul Stăniloae aduce specialiști în comunicare alături de teologi

de | apr. 21, 2024

Simpozionul internațional „Dumitru Stăniloae” de la Iași va reuni, în perioada 15-17 mai, numeroși teologi și specialiști în comunicare.

Tema ediției de anul acesta, intitulată Binecuvântat este cel ce vine în numele Domnului… Cuvânt, comunicare, terapie”, are ca scop apropierea tinerelor generații de spiritualitatea ortodoxă.

Pe această cale, vor fi organizate ateliere de lucru la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, precum și în mai multe licee din municipiul Iași.

„Tema clasică și mereu nouă a «Logosului și vindecării cuvintelor» va fi prezentată profesionist, rafinat și atractiv”, au transmis organizatorii manifestării științifice.

În prima zi a evenimentului va avea loc o dezbatere publică, intitulată „Necuvintele. Exprimare & Aproximare”, susținută de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, împreună cu pr. Răzvan Ionescu, prodecanul Centrului ortodox de studii și cercetare „Dumitru Stăniloae” din Paris.

Printre invitații ediției de anul acesta se numără: pr. Josiah Trenham, pr. Nicușor Beldiman, Codrin-Liviu Cuțitaru, pr. Constantin Coman, arhid. Sorin Constantin Mihalache și alții.

Totodată, invitații vor dezbate patologiile comunicării în mediile virtuale și terapia spirituală.

Simpozionul internațional „Dumitru Stăniloae” este un eveniment științific organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași în colaborare cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Prima ediție a simpozionului a avut loc în anul 2013, manifestarea ajungând astfel la a 11 ediție.

Foto credit: Simpozionul Stăniloae / Facebook

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română