Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Muzeul Mitropoliei Clujului, în pelerinaj la Constanța

de | feb. 18, 2017

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Muzeul Mitropoliei Clujului, ce provine din biserica satului bistrițean Ilișua și care a fost pictată în anul 1673 de preotul Luca din Iclod, autorul icoanei de la Mănăstirea Nicula, a fost dusă în aceste zile, spre închinare, credincioșilor constănțeni.

Însoțită de pr. ieromonah Maxim Morariu, delegatul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, icoana a fost primită joi, 16 februarie, la ora 16:00, la intrare în Constanța,  de de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și de un sobor de preoți și credincioși. Apoi a fost purtată în procesiune pe străzile orașului, până la biserica Sfântul Nectarie din cartierul Medeea, care și-a sărbătorit vineri, 17 februarie, cel de-al doilea hram, Sfântul Teodor Tiron, unde a fost așezată spre închinare.

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului:

 

În toată această perioadă, la biserica Sfântul Nectarie, va fi un program liturghic special, a declarat pr. ieromonah Maxim Morariu:

 

Tot la Constanța a fost dus spre închinare în aceste zile, de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, brâul Sfântului Nectarie Taumaturgul.  A devenit deja o tradiție ca brâul să ajungă anual în Arhiepiscopia Tomisului, a declarat părintele Nicodim Strat de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, cel care însoțește brâul:

Hramul din acest an al bisericii Sfântul Nectarie din Constanța a fost unul binecuvântat, a spus părintele paroh Marinel Pădure:

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Muzeul Mitropoliei Clujului va rămâne spre închinare până pe 26 februarie.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...