Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Muzeul Mitropoliei Clujului, în pelerinaj la Constanța

de | feb. 18, 2017 | Actualitatea religioasă

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Muzeul Mitropoliei Clujului, ce provine din biserica satului bistrițean Ilișua și care a fost pictată în anul 1673 de preotul Luca din Iclod, autorul icoanei de la Mănăstirea Nicula, a fost dusă în aceste zile, spre închinare, credincioșilor constănțeni.

Însoțită de pr. ieromonah Maxim Morariu, delegatul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, icoana a fost primită joi, 16 februarie, la ora 16:00, la intrare în Constanța,  de de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și de un sobor de preoți și credincioși. Apoi a fost purtată în procesiune pe străzile orașului, până la biserica Sfântul Nectarie din cartierul Medeea, care și-a sărbătorit vineri, 17 februarie, cel de-al doilea hram, Sfântul Teodor Tiron, unde a fost așezată spre închinare.

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului:

 

În toată această perioadă, la biserica Sfântul Nectarie, va fi un program liturghic special, a declarat pr. ieromonah Maxim Morariu:

 

Tot la Constanța a fost dus spre închinare în aceste zile, de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, brâul Sfântului Nectarie Taumaturgul.  A devenit deja o tradiție ca brâul să ajungă anual în Arhiepiscopia Tomisului, a declarat părintele Nicodim Strat de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, cel care însoțește brâul:

Hramul din acest an al bisericii Sfântul Nectarie din Constanța a fost unul binecuvântat, a spus părintele paroh Marinel Pădure:

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Muzeul Mitropoliei Clujului va rămâne spre închinare până pe 26 februarie.

 

Ultimele articole

Hramul Mănăstirii „Sfânta Treime” de la Soporu de Câmpie

Hramul Mănăstirii „Sfânta Treime” de la Soporu de Câmpie

În a doua zi de Rusalii, luni, 5 iunie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Mănăstirea „Sfânta Treime” de la Soporu de Câmpie, județul Cluj, cu prilejul...