Icoana Maicii Domnului de la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, la Turda

de | aug. 12, 2017 | Actualitatea religioasă

Vreme de trei zile, credincioșii din Protopopiatul Turda se vor putea închina la icoana Maicii Domnului pictată de preotul Luca, din Iclod. Icoana, care se află în custodia Muzeul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca și la cererea credincioșilor și a preoților din Turda va fi dusă în procesiune la mai multe biserici din oraș.

Pentru început ea a poposit la Biserica Ortodoxă cu hramul “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Turda, locașul de cult fiind cunoscut și cu denumirea de catedrala turdeană.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului a fost prezent aici, joi 10 august 2017, și a oficiat Paraclisul Maicii Domnului iar la final, în cuvântul de învățătură, i-a îndemnat pe cei prezenți, să fie pe lângă buni creștini și filantropi.

Icoana Maicii Domnului de la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, la TurdaPe toată perioada acestui postului ne străduim să facem o cât mai bună spovedanie. Și dacă adăugăm la toate astea și filantropie creștină, facere de bine, atunci postul nostru este cu folos.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit le-a mai vorbit și despre motivele pentru care o preamărim pe Maica Domnului.

În acest post, așa cum știți și frățiile voastre în centru atenției este Maica Domnului, Maica Preacurată căreia îi adresăm rugăciuni și o preamărim și îi adresăm multe cântări. Dacă vă întrebă un neoprotestant care sunt motivele pentru care noi o cinstim pe Maica Domnului, iată vă spun eu trei motive, pe care să i le spuneți: întâi pentru că L-a născut pe Domnul Hristos, apoi pentru pururea fecioria ei, iar, în al treilea rând, pentru că este mai presus de toate creaturile văzute şi nevăzute.

În încheiere, parohul comunității, Pr. Gheorghe Gotea, i-a mulțumit Lui Dumnezeu, Măicuței Sfinte și Ierarhului pentru purtarea de grijă, iar apoi Mitropolitul Clujului i-a miruit pe toți cei prezenți iar copiilor le-a dăruit cărți cu rugăciuni potrivite pentru vârsta lor.

Vineri, 11 august 2017, începând cu ora 18 credincioșii se pot închina icoanei la biserica parohiei Turda II, iar sâmbătă 12 august, începând cu ora 21 icoana Maicii Domnului va poposi la biserica Învierea Domnului.

Ultimele articole

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Bătrânul Iosif Isihastrul: „Ceea ce nu-i dăm lui Dumnezeu spre a fi întrebuinţat de El, este întrebuinţat de diavol. De aceea Domnul ne-a dat porunca să-L iubim din tot sufletul şi din toată inima, pentru ca cel rău să nu găsească nici loc, nici odihnă pentru a locui...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Clericii din Protopopiatul Ortodox Năsăud s-au reunit marți, 19 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat în biserica Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din Salva și a fost precedată de o slujbă de Te Deum. Lucrările conferinței...

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea din localitatea Lunca, județul Bistrița-Năsăud, de la...

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Sânmărtin, județul Cluj. Cu acest prilej, Părintele Episcop...