Icoana Maicii Domnului „Prodromița” , în mijlocul credincioșilor parohiei Vultureni

de | dec. 5, 2016

Cea de-a treia Duminică a Postului Nașterii Domnului a avut pentru credincioșii parohiei ortodoxe „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din localitatea Vultureni, un profund caracter spiritual. În Biserica parohială a fost săvârșită taina sfântului maslu, de la ora 16:00, de preoții din cercul pastoral Răscruci, în fruntea cărora s-a aflat protos. Natanael Zamfirache, duhovnicul mănăstirii „Sfânta Elisabeta”, din Cluj-Napoca, cel care a împărtășit bucurie și binecuvântare comunității, prin aducerea copiei icoanei Maicii Domnului „Prodromița”, spre cinstire și spre închinare.

În cuvântul de învățătură, părintele duhovnic Natanael a subliniat importanța comuniunii creștinilor în Biserică, dimpreună cu toți sfinții și, îndeosebi, cu Maica Domnului. De asemenea, i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să fie mai buni, mai iertători, mai iubitori, după modelul Mântuitorului Hristos, pe care înseși colindele străbune ni-L prezintă: „Noi în seara de Crăciun, lăudăm pe cel preabun, bun ești, Doamne, bun!”. Virtutea bunătății trebuie sădită mereu în sufletele noastre, cu atât mai mult acum, când străbatem împreună calea postului, deoarece dacă ne vom umple de bunătate, vom ști și să iubim cu adevărat pe semenul nostru, întrucât iubirea este izvorul tuturor virtuților creștinești, implicit a bunătății, a mai adăugat părintele Natanael.

La sfârșitul slujbei maslului, un grup de teologi clujeni a susținut un concert de colinde, iar credincioșii parohiei Vultureni au fost binecuvântați de părintele duhovnic Natanael Zamfirache, îndată după ce părintele paroh Vlad Ciceo a mulțumit Maicii Sfinte, precum și tuturor preoților și credincioșilor împreună-rugători pentru seara de rugăciune și de bucurie.

Icoana Maicii Domnului numită „Prodromița” este una dintre icoanele făcătoare de minuni, păstrate în Schitul românesc Prodromu, în Sfântul Munte Athos. Prăznuirea acestei icoane are loc în fiecare an, pe data de 12 iulie, cu priveghere de întreaga noapte. Schitul Prodromu mai păstreaza și alte icoane făcătoare de minuni, printre care: icoana Sfântului Ioan Botezatorul și icoana Maicii Domnului Apărătoarea de Foc. O copie a icoanei Maicii Domnului „Prodromița”, adusă ca odor de mare preț din sfântul munte Athos în anul 2014, se află așezată în biserica mănăstirii clujene „Sfânta Elisabeta”.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...