Icoane realizate după izvoade vechi, vernisate la Cluj-Napoca

de | iul. 26, 2017 | Actualitatea religioasă

Aproape 40 de icoane realizate de artiști plastici și meșteri populari, creatori de icoane, din județul Cluj vor fi  expuse în perioada 28 iulie -06 august  2017, în foaierul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”, situată pe Calea Dorobanţilor 104. 

Icoane realizate după izvoade vechi, vernisate la Cluj-NapocaEdiția din acest an a expoziţiei „Iconari clujeni” este dedicată sărbătorilor religioase din prima jumătate a anului.  Expun: Monahia Justiniana Kiraly de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”, Floreşti, Niculina Albu, Ada Balea, Mircea Bodea, Sanda Câmpean, Maria Ciceo, Maria Cristea, Grigore Dejeu, Anda Moldovan, Monica Gâju, Sofia Hideg, Cristian Hideg, Iuliana Negru, Henorel Nica și Ionița Timiș.

Vernisajul  va avea loc  vineri, 28 iulie 2017, de la ora 15.00,  iar în cadrul manifestării, interpreta de muzică populară Ioana Breda Morar va susține un microrecital de pricesne.

Manifestarea este organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituţie de cultură care funcţionează în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Asociaţia Meşterilor .Populari Clujeni.

   „Evenimentul, organizat anual, are ca scop promovarea pictorilor și a meşteşugurilor artistice tradiționale din județul Cluj, iar lucrările prezentate publicului sunt realizate după izvoade vechi, replici ale unor icoane arhaice de factură populară, pictate de iconarii din zonă. De asemenea, prin această expoziție se urmărește creșterea respectului publicului clujean față de moștenirea culturală a poporului român”, spun organizatorii.

Ultimele articole

Hristos Vindecătorul

Hristos Vindecătorul

Aspecte introductive Ar fi multe de spus cu privire la această pericopă. Ar fi și mai multe de înțeles dintr-o lectură făcută cu inima, a pasajului în cauză.Hristos, cel se prezintă în ipostaza Semănătorului vine apoi să potolească furtuna. Iar ulterior să izgonească...

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a trecut la Domnul joi, 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19. Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie, iar starea lui s-a...