Ieromonahul Benedict Vesa, în mijlocul credincioșilor din Dej

de | oct. 26, 2015

În duminica a 23-a după Rusalii, 25 octombrie 2015, credincioșii parohiei „Sfântul Nectarie” din municipiul Dej au avut bucuria de a se întâlni cu părintele ierom. Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului și Clujului. Părintele a slujit Dumnezeiasca Liturghie alături de protopopul Dejului, părintele Ioan Buftea.

În cuvântul de învățătură, părintele Benedict a tâlcuit pericopa evanghelică a vindecării demonizatului din ținutul Gherghesenilor, punctând în special modul în care îl acceptăm pe Dumnezeu în viața noastră. „Diavolii l-au recunoscut pe Hristos ca Fiu a lui Dumnezeu, dar refuză conștient închinarea la El, pe de altă parte, noi, oamenii trebuie să fim deschiși în acceptarea lui Dumnezeu în viața noastră. Ființa umană este chemată constant la asemănarea cu Dumnezeu, scopul vieții noastre pământene nu este dobândirea materialului ci a Împărăției lui Dumnezeu în care întrăm numai dacă ne asemănăm Creatorului”.

La finalul slujbei, părintele paroh Ioan Buftea a mulțumit în numele credincioșilor părintelui ierom. Benedict, pentru bucuria făcută celor prezenți, de a sluji împreună în Biserica ocrotită de Sfântul Nectarie.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...