Ieromonahul Benedict Vesa, în mijlocul credincioșilor din Dej

de | oct. 26, 2015 | Activități parohiale

În duminica a 23-a după Rusalii, 25 octombrie 2015, credincioșii parohiei „Sfântul Nectarie” din municipiul Dej au avut bucuria de a se întâlni cu părintele ierom. Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului și Clujului. Părintele a slujit Dumnezeiasca Liturghie alături de protopopul Dejului, părintele Ioan Buftea.

În cuvântul de învățătură, părintele Benedict a tâlcuit pericopa evanghelică a vindecării demonizatului din ținutul Gherghesenilor, punctând în special modul în care îl acceptăm pe Dumnezeu în viața noastră. „Diavolii l-au recunoscut pe Hristos ca Fiu a lui Dumnezeu, dar refuză conștient închinarea la El, pe de altă parte, noi, oamenii trebuie să fim deschiși în acceptarea lui Dumnezeu în viața noastră. Ființa umană este chemată constant la asemănarea cu Dumnezeu, scopul vieții noastre pământene nu este dobândirea materialului ci a Împărăției lui Dumnezeu în care întrăm numai dacă ne asemănăm Creatorului”.

La finalul slujbei, părintele paroh Ioan Buftea a mulțumit în numele credincioșilor părintelui ierom. Benedict, pentru bucuria făcută celor prezenți, de a sluji împreună în Biserica ocrotită de Sfântul Nectarie.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...