Împreună cu părinții și copiii de la clasa I  „Sfântul Stelian” din Bistrița

de | mai 16, 2017 | Actualitatea religioasă, Uncategorized

Sâmbătă, 13 mai, a fost o zi frumoasă alături de părinții și copiii de la clasa I-a C de la programul after-school „Sfântul Stelian”. Ne-am început ziua cu un popas duhovnicesc la Mănăstirea Nicula unde ne-am închinat la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului și am primit informații și sfaturi folositoare de la Părintele Pantelimon. Drumul nostru a continuat spre Salina de la Turda, unde cu toții am rămas impresionați de frumusețea văzută și de bogăția care se găsește în țara noastră. Grădina Botanică din Cluj a fost următorul obiectiv pe care l-am vizitat, bucurându-ne de diversitatea speciilor de plante și flori existente.

Înainte de plecarea spre casă ne-am închinat în capela Seminarului Teologic, unde am avut bucuria sa-l ascultăm pe duhovnicul seminarului, Arhim. Samuel Cristea, care ne-a pus la suflet câteva gânduri duhovnicești.

La final, am participat puțin și la slujba vecerniei oficiată în Catedrala Mitropolitană.
Bucuria noastră a fost completată de participarea într-un numar mare a părinților alături de Frenți Floarea învățătoarea clasei și Nicoleta Leonte, profesor de religie.

Programul after-school „Sfântul Stelian” a fost iniṭiat de catre Arhiepiscopia Clujului în anul școlar 2014-2015 la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” din Bistrița și s-a bucurat de un real succes, atât în rândul copiilor cât și al părinților, fiind o abordare complexă și nouă pentru programele educaționale disponibile. În prezent beneficiază zilnic de acest program 74 de elevi din clasa pregătitoare, clasa I si clasa II-a și sunt implicate 26 de cadre didactice.

 

Pr. Tudor Mudure

Coordonator proiect

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...