În a doua zi de Paști, PS Benedict Bistrițeanul a liturghisit la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

de | apr. 20, 2020

În a doua zi a Sfintelor Paști, 20 aprilie 2020, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, în sobor de preoți și diaconi. La slujbă a participat și Preasfințitul Părinte Episcop Vasile Flueraș.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Episcop-vicar Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt de învățătură, vorbind despre Înviere ca experiență personală.

„Dacă frica de moarte este cea mai adâncă dintre toate fricile pe care omul poate să le cunoască, credința în Înviere este cea mai mare putere pe care cineva poate să o aibă, este cel mai consistent suport în această viață, care până la urmă ne generează și o anumită viziune asupra a cine suntem noi în mijlocul acestei lumi și în ce fel trebuie să trăim pe acest pământ. Cine nu se mai teme de moarte, nu se mai teme de nimic, iar credința în Înviere înseamnă această biruință asupra morții pe care a adus-o Hristos.”

„Viața noastră este ca o succesiune de învieri. Fiecare dimineața este darul învierii pe care ni-l oferă Hristos.”, a spus ierarhul.

În cadrul slujbei, PS Benedict s-a rugat pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui. Totodată, a citit rugăciunea specială pentru încetarea noii pandemii.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită fără accesul credincioșilor, cu respectarea regulilor impuse de autorităţi, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului. Astfel, slujba a putut fi urmărită, în direct, pe pagina de facebook a Mitropoliei Clujului și a Radio Renașterea. De asemenea, a putut fi ascultată pe frecvențele Radio Renașterea: 91 MHz la Cluj, 99.1 MHz la Huedin și 102 MHz la Bistrița.

Mai multe fotografii AICI

În a doua zi a Sfintelor Paști, 20 aprilie 2020, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Luni, 20 aprilie 2020

Foto credit: Darius Echim / mitropolia-clujului.ro

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...