„În casa și-n familia în care intră Hristos, aceasta devine Biserică”, a spus ecleziarhul Catedralei Mitropolitane la Nicula

de | aug. 14, 2020

FOTO: DARIUS ECHIM

„În casa în care intră Hristos, aceasta devine Biserică, așa cum sufletul omului devine templu, dacă intră Hristos”, a transmis joi pelerinilor veniți la Nicula, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, protosinghelul Simeon Pintea.

În cuvântul rostit după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, părintele a subliniat că „familia creștină îl are în centru pe Hristos,  iar la Taina Cununiei, Mântuitorul se face musafir pentru fiecare familie care intră în Biserică”.

El a explicat că în societatea de azi familia nevoie de o grijă pastorală deosebită din partea Bisericii. „Familia creștină este pelerină înspre împărăția lui Dumnezeu, iar Biserica suferă pentru fiecare familie care se abate de la țintă. Așa că e nevoie de catehizare, pentru a avea  familii puternice, conștiente de natura, vocația și misiunea lor în această lume”, a precizat ecleziarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.

Părintele a arătat că fiecare, în familie, învăță să se  închine și să-L cunoască pe Dumnezeu. Așa că, pentru a putea transmite credința, părinții sunt datori să cunoască învățătura. „Dacă am deschis calea împărăției pentru cineva, ne vom mântui sufletul. Familia creștină cultivă vocații. Lăsați-vă copiii să meargă înspre teologie și mănăstire!”, i-a îndemnat părintele Simeon pe părinții prezenți la hramul mănăstirii.

„În contextul actual al lumii în care trăim, în criză, familia creștină trebuie să fie un model pentru celelalte familii. Să fiți misionari ai Evangheliei lui Hristos! Să trăiți frumos după morala Evangheliei! Să transmitem credința copiilor noștri, celor necredincioși, și să fim modele bune de credință în această lume!”, a spus în încheiere părintele Simeon Pintea.

Protosinghelul Simeon Pintea, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, a oficiat joi, 13 august 2020, de la ora 21:00, Taina Sfântului Maslu și a citit Molitfele Sfântului Ioan Gură de Aur, pe altarul de vara al Mănăstirii Nicula, în prezența a sute de pelerini.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...