„În casa și-n familia în care intră Hristos, aceasta devine Biserică”, a spus ecleziarhul Catedralei Mitropolitane la Nicula

de | aug. 14, 2020 | Actualitatea religioasă

FOTO: DARIUS ECHIM

„În casa în care intră Hristos, aceasta devine Biserică, așa cum sufletul omului devine templu, dacă intră Hristos”, a transmis joi pelerinilor veniți la Nicula, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, protosinghelul Simeon Pintea.

În cuvântul rostit după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, părintele a subliniat că „familia creștină îl are în centru pe Hristos,  iar la Taina Cununiei, Mântuitorul se face musafir pentru fiecare familie care intră în Biserică”.

El a explicat că în societatea de azi familia nevoie de o grijă pastorală deosebită din partea Bisericii. „Familia creștină este pelerină înspre împărăția lui Dumnezeu, iar Biserica suferă pentru fiecare familie care se abate de la țintă. Așa că e nevoie de catehizare, pentru a avea  familii puternice, conștiente de natura, vocația și misiunea lor în această lume”, a precizat ecleziarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.

Părintele a arătat că fiecare, în familie, învăță să se  închine și să-L cunoască pe Dumnezeu. Așa că, pentru a putea transmite credința, părinții sunt datori să cunoască învățătura. „Dacă am deschis calea împărăției pentru cineva, ne vom mântui sufletul. Familia creștină cultivă vocații. Lăsați-vă copiii să meargă înspre teologie și mănăstire!”, i-a îndemnat părintele Simeon pe părinții prezenți la hramul mănăstirii.

„În contextul actual al lumii în care trăim, în criză, familia creștină trebuie să fie un model pentru celelalte familii. Să fiți misionari ai Evangheliei lui Hristos! Să trăiți frumos după morala Evangheliei! Să transmitem credința copiilor noștri, celor necredincioși, și să fim modele bune de credință în această lume!”, a spus în încheiere părintele Simeon Pintea.

Protosinghelul Simeon Pintea, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, a oficiat joi, 13 august 2020, de la ora 21:00, Taina Sfântului Maslu și a citit Molitfele Sfântului Ioan Gură de Aur, pe altarul de vara al Mănăstirii Nicula, în prezența a sute de pelerini.

Ultimele articole

Mulţimea bunurilor materiale nu-ţi poate aduce bucurie

Mulţimea bunurilor materiale nu-ţi poate aduce bucurie

Iubiţi fraţi şi surori, mulţimea bunurilor materiale nu ne poate aduce bucurie, pentru că, având mult poţi deveni rob al patimii iubirii de avere. Iată ce zice Domnul Hristos în Evanghelia de la Ioan, în capitolul 8, versetul 34: „Adevărat, adevărat vă spun, oricine...

Omul – lucrul cel mai de preț

Omul – lucrul cel mai de preț

Aspecte introductive În decursul activității Sale pământești, Domnul a făcut multe minuni. Între ele, o categorie importantă o reprezintă exorcizările. Uneori, El alungă demoni pentru că cineva din anturajul posedatului o cere, alteori pentru că însuși cel în cauză,...

Patriarhul României a împlinit 70 de ani

Patriarhul României a împlinit 70 de ani

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a împlinit joi, 22 iulie 2021, vârsta de 70 de ani.  Patriarhul Daniel s-a născut în 1951, în satul Dobrești, comuna Bara, județul Timiș, fiind al treilea copil în familia învățătorului Alexie și...