Înaltpreasfințitul Andrei s-a întâlnit cu un grup de copii din Cernăuți

de | iul. 2, 2016

Aflat la Bistrița, Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, s-a întâlnit cu un grup de copii români, veniți de la Cernăuți.  Evenimentul a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Județean, iar de față au fost protopopii din județ, părintele Alexandru Vidican și părintele Doru Zimveliu, prefectul Bistriței, Ovidiu-Victor Frenț, președintele Consiliului Județean Bisitrița-Năsăud, Radu Moldovan și directorul Spitalului Județean de Urgență,  Mircea Gelu Buta.

Îanltpreasfințitul Părinte Andrei i-a îndemnat pe copii să păstreze credința ortodoxă și obiceiurile strămoșești. De asemenea, le-a dat exemplu pe Sfântul Ioan Valahul care, în ciuda greutăților pe care le-a avut și chiar cu prețul vieții sale, și-a păstrat curăția înaintea lui Dumnezeu.

Credința și tradițiile trebuie să le menținem și să le transmitem mai departe. În acest fel  evităm să ne înghită valul vremelniciei. Cu siguranță că, în situația actuală, creștini buni fiind voi, trebuie să îi iubiți și pe ucrainieni, dar normal ar fi, ca și creștinii ucrainieni să vă iubească pe voi. Oricum, dacă vă păstrați credința și obiceiurile, au un motiv în plus să vă iubească.

Reprezentanții oficialităților locale și centrale i-au asigurat pe copii de toată prețuirea și de buna găzduire pe perioada petrecută în județ. Grupul de copii a interpretat câteva cântări tradiționale românești, după care Înaltpresfințitul Andrei le-a împărțit iconițe și cărți de rugăciuni.

Tinerii se află în tabără în județul Bistrița-Năsăud și sunt cazați la Centrul de Tineret Ioan Bunea din Sângiorz-Băi, al Arhiepiscopiei Clujului. Sunt însoțiti de profesorii lor, iar la obiectivele turistice  din  județ sunt însoțiți  de părinteleTudor Mudure, inspector pe probleme de tineret al Arhiepiscopiei Clujului și de pr. Paul Gavriloaie, directorul Centrului de Tineret din Sângiorz.

Copii au fost prezenți și la hramul mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Țara Năsăudului, unde în cadrul Sfintei Liturghii, au cântat pricesne.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...