Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oferit 600 de pachete de Crăciun pentru cei nevoiași

de | dec. 19, 2019

Joi, 19 decembrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a întâlnit cu familiile aflate în evidența Sectorului Social-Filantropic și Misionar al eparhiei, precum și cu rromi din comunitățile de la Pata Rât și Turda.

Astfel, în sala „Episcop Nicolae Ivan” a Centrului Eparhial al Mitropoliei Clujului, de la ora 14:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oferit pachete de Crăciun la peste 300 de persoane nevoiașe. Cu acest prilej, Părintele Mitropolit le-a adresat un cuvânt duhovnicesc.

De asemenea, un grup de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca i-a colindat pe cei nevoiași.

În total au fost pregătite 600 de pachete, celelalte urmând a fi împărțite în zilele următoare.

Darurile oferite au fost achiziționate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, cu sprijinul Asociațiilor „Filantropia Ortodoxă” și „Christiana” din Cluj-Napoca.

 

Membrii familiilor nevoiașe, cu probleme medicale și financiare, au fost însoțiți de asistenții sociali, precum și de preoții de la parohiile de care aparțin; iar rromii au fost însoțiți de preotul misionar Gelu Săvărășan, cel are slujește comunitățile din zona Pata Rât.

În fiecare săptămână, Arhiepiscopia Clujului, prin intermediul sectorului filantropic, oferă ajutoare (pachete cu alimente și sprijin financiar) persoanelor aflate în situații dificile.

Periodic, la sărbătorile mari, sunt oferite pachete substanțiale, cu alimente și produse de igienă, conform celor spuse de consilierul misionar-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, domnul Liciniu Câmpean.

Arhiepiscopia Clujului are în derulare, în prezent, 53 de proiecte şi programe sociale care acordă adăpost, hrană, îmbrăcăminte, medicamente, îngrijii medicale și paliative, educaţie copiilor şi tinerilor, alină suferinţele celor bolnavi şi dau speranţă acolo unde nu mai este. De toată această lucrare filantropică au beneficiat anul acesta peste 15.000 de persoane, printre care și un număr însemnat de persoane de etnie rromă.

Ultimele două proiecte sociale au fost inaugurate in luna iulie 2019, fiind vorba despre Cantina socială „Sfântul Ioan cel Milostiv” și Casa de oaspeți „Sfântul Ilie” din cadrul Parohiei Ortodoxe „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca, situată pe strada Bisericii Ortodoxe, nr. 10, coordonate de preotul paroh Cristian Baciu, consilierul administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei.

Citește și 275 de ghiozdane cu rechizite pentru copiii rromi de la Pata Rât, dăruite de Mitropolitul Andrei

Mai multe fotografii AICI  

Joi, 19 decembrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Joi, 19 decembrie 2019

Foto credit: Darius Echim / mitropolia-clujului.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA