Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a primit vizita unei delegații din ținutul natal al Mitropolitului Bartolomeu Anania

de | iun. 17, 2021 | Actualitatea religioasă

Joi, 17 iunie 2021, la Reședința Mitropolitană din Cluj-Napoca, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a primit vizita unei delegații din ținutul natal al vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu Anania.

Grupul a fost fost compus din scriitori și oameni de cultură din Râmnicu Vâlcea, precum și din satul natal al Mitropolitului Bartolomeu, localitatea Glăvile, județul Vâlcea.

În cadrul întâlnirii, Părintele Mitropolit Andrei a evocat personalitatea marelui ierarh și cărturar, opera și realizările impresionante atinse pe parcursul vieţii. Totodată,  i-a felicitat pe cei prezenți pentru faptul că prin activitățile lor culturale țin vie amintirea Mitropolitului Bartolomeu.

Scriitoarea Zenovia Zamfir, de la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, a spus că întâlnirea cu Părintele Mitropolit Andrei a fost una de suflet.

Tot astăzi, aceștia au vizitat și sediul Radio Renașterea, unde au înregistrat o emisiune dedicată memoriei Mitropolitului Bartolomeu.

Vineri, 18 iunie, de la ora 15:00, delegația de la Vâlcea se va afla la Muzeul Grăniceresc Năsăudean, la un eveniment cultural-aniversar dedicat vieții și operei Mitropolitului Bartolomeu, cu ocazia împlinirii în acest an a 100 de ani de la naștere si a 10 ani de la trecerea în veșnicie.

În cadrul întâlnirii vor fi lansate două volume. Un prim volum „Amintiri ale măreției trecutului îngropat de veacuri – Comuna Glăvile”, ediție îngrijită de Adrian Constantin, Maria Lică Cătană, Zenovia Zamfir, și un al doilea volum „Veșnicia unei clipe: Comuna Stănești județul Vâlcea”, ediție îngrijită de Zenovia Zamfir și Alin Pavelescu. Vor prezenta Zenovia Zamfir, Maria Cătană, prof. Ioan Seni și Elisabeta Scurtu.

Evenimentul este organizat de Despărțământul „Astra” din Năsăud, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a primit vizita unei delegații din ținutul natal al Mitropolitului Bartolomeu Anania

Foto credit: Arhid. Dan Văscu

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...