Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a primit vizita unei delegații din ținutul natal al Mitropolitului Bartolomeu Anania

de | iun. 17, 2021

Joi, 17 iunie 2021, la Reședința Mitropolitană din Cluj-Napoca, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a primit vizita unei delegații din ținutul natal al vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu Anania.

Grupul a fost fost compus din scriitori și oameni de cultură din Râmnicu Vâlcea, precum și din satul natal al Mitropolitului Bartolomeu, localitatea Glăvile, județul Vâlcea.

În cadrul întâlnirii, Părintele Mitropolit Andrei a evocat personalitatea marelui ierarh și cărturar, opera și realizările impresionante atinse pe parcursul vieţii. Totodată,  i-a felicitat pe cei prezenți pentru faptul că prin activitățile lor culturale țin vie amintirea Mitropolitului Bartolomeu.

Scriitoarea Zenovia Zamfir, de la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, a spus că întâlnirea cu Părintele Mitropolit Andrei a fost una de suflet.

Tot astăzi, aceștia au vizitat și sediul Radio Renașterea, unde au înregistrat o emisiune dedicată memoriei Mitropolitului Bartolomeu.

Vineri, 18 iunie, de la ora 15:00, delegația de la Vâlcea se va afla la Muzeul Grăniceresc Năsăudean, la un eveniment cultural-aniversar dedicat vieții și operei Mitropolitului Bartolomeu, cu ocazia împlinirii în acest an a 100 de ani de la naștere si a 10 ani de la trecerea în veșnicie.

În cadrul întâlnirii vor fi lansate două volume. Un prim volum „Amintiri ale măreției trecutului îngropat de veacuri – Comuna Glăvile”, ediție îngrijită de Adrian Constantin, Maria Lică Cătană, Zenovia Zamfir, și un al doilea volum „Veșnicia unei clipe: Comuna Stănești județul Vâlcea”, ediție îngrijită de Zenovia Zamfir și Alin Pavelescu. Vor prezenta Zenovia Zamfir, Maria Cătană, prof. Ioan Seni și Elisabeta Scurtu.

Evenimentul este organizat de Despărțământul „Astra” din Năsăud, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a primit vizita unei delegații din ținutul natal al Mitropolitului Bartolomeu Anania

Foto credit: Arhid. Dan Văscu

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...