Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a sfințit noile clopotele ale Parohiei Maia

de | dec. 24, 2018

Sâmbătă, 22 decembrie 2018, de la ora 12:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Maia, Protopopiatul Dej, prilej cu care a sfințit noile clopote.

Alături de Înaltpreasfințitul Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, la slujba de sfințire a clopotelor, au fost prezenți și consilierul administrativ-bisericesc, pr. Cristian Baciu, fiu al satului, protopopul de Dej, pr. Ioan Buftea, preotul paroh Rareș Liviu Cojan și preoții din cercul preoțesc Bobâlna.

Cu acest prilej, Ierarhul a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre importanța clopotelor în cadrul unei comunități și al parohiei.

„Clopotele ne cheamă la Biserică, la rugăciune. Trei lucrări importante fac clopotele: prima lucrare pe care o fac clopotele este de a-i chema pe vii la slujbă, la rugăciune, la Sfânta Biserică. A doua lucrare este de a-i plânge pe morți, de a ne cânta duios atunci când plecăm din lume. Iar ce-a de-a treia lucrare este aceea că frâng fulgere atunci când e vreme grea.” a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

După slujba de sfințire a clopotelor, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a săvârșit slujba sfeștaniei la casa parohială, recent renovată, atât la interior, cât și la exterior.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei l-a hirotesit iconom pe părintele paroh Rareș Liviu Cojan, iar celor care au sprijinit activitățile desfășurate în parohie, Ierarhul le-a oferit diplomă de aleasă cinstire.

„La finalul slujbei, corul bisericii, împreună cu un grup de tineri, coordonți de doamna prof. Nicoleta Cojan, a colindat și interpretat câteva poezii specifice acestei perioade. Colindătorii, așa cum este tradiția, au fost răsplătiți cu daruri de către Părintele Mitropolit Andrei.”, conform celor transmise de părintele protopop Ioan Buftea.

La eveniment au fost prezente oficialitățile locale și numeroși credincioși.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA