Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, de Florii în Parohia Mica, Protopopiatul Dej

de | apr. 1, 2018

Creștinii ortodocși au prăznuit astăzi Intrarea Domnului  în Ierusalim, sărbătoare cunoscută in popor și sub numele de Florii.

În această duminică, Mitropolitul Clujului a fost prezent în Parohia Mica din protopopiatul Dej.

Înaltpreasfintitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei, ocrtotita de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre sărbătoarea Floriilor ca anticipare a Învierii Domnului.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a sfințit la finalul slujbei ramurile de finic și de salcie care au fost împărțite credincioșilor. De asemenea, a binecuvantat lucările realizate în ultima perioadă la locașul de cult din Mica.

Preotului paroh, părintelui Gheorghe Ciui, Părintele Mitropolit i-a acordat distincția „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, iar celor implicați în activitățile Bisericii diplome de aleasă cinstire.

Locasul de cult cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail și Gavriil din Mica  a fost  construit între anii 1931-1934.

Biserica a fost înzestrată cu un iconostas cumpărat de la Mănăstirea Nicula, daruit  manastirii  în 1944 de parohia Mintiu Gherlii.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...