Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, de Florii în Parohia Mica, Protopopiatul Dej

de | apr. 1, 2018 | Actualitatea religioasă

Creștinii ortodocși au prăznuit astăzi Intrarea Domnului  în Ierusalim, sărbătoare cunoscută in popor și sub numele de Florii.

În această duminică, Mitropolitul Clujului a fost prezent în Parohia Mica din protopopiatul Dej.

Înaltpreasfintitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei, ocrtotita de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre sărbătoarea Floriilor ca anticipare a Învierii Domnului.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a sfințit la finalul slujbei ramurile de finic și de salcie care au fost împărțite credincioșilor. De asemenea, a binecuvantat lucările realizate în ultima perioadă la locașul de cult din Mica.

Preotului paroh, părintelui Gheorghe Ciui, Părintele Mitropolit i-a acordat distincția „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, iar celor implicați în activitățile Bisericii diplome de aleasă cinstire.

Locasul de cult cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail și Gavriil din Mica  a fost  construit între anii 1931-1934.

Biserica a fost înzestrată cu un iconostas cumpărat de la Mănăstirea Nicula, daruit  manastirii  în 1944 de parohia Mintiu Gherlii.

Ultimele articole

10 mai – Sf. Ap. Simon Zilotul

10 mai – Sf. Ap. Simon Zilotul

Sf. Ap. Simon Zilotul – Acest sfânt Apostol era de neam din Cana Galileei, cunoscut Domnului nostru Iisus Hristos şi Preacuratei Maicii Sale, deoarece Cana nu este departe de Nazaret. Când Simon a avut nunta cea legiuită, a fost chemat şi Iisus cu ucenicii acolo,...