Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, de Florii în Parohia Mica, Protopopiatul Dej

de | apr. 1, 2018 | Actualitatea religioasă

Creștinii ortodocși au prăznuit astăzi Intrarea Domnului  în Ierusalim, sărbătoare cunoscută in popor și sub numele de Florii.

În această duminică, Mitropolitul Clujului a fost prezent în Parohia Mica din protopopiatul Dej.

Înaltpreasfintitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei, ocrtotita de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre sărbătoarea Floriilor ca anticipare a Învierii Domnului.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a sfințit la finalul slujbei ramurile de finic și de salcie care au fost împărțite credincioșilor. De asemenea, a binecuvantat lucările realizate în ultima perioadă la locașul de cult din Mica.

Preotului paroh, părintelui Gheorghe Ciui, Părintele Mitropolit i-a acordat distincția „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, iar celor implicați în activitățile Bisericii diplome de aleasă cinstire.

Locasul de cult cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail și Gavriil din Mica  a fost  construit între anii 1931-1934.

Biserica a fost înzestrată cu un iconostas cumpărat de la Mănăstirea Nicula, daruit  manastirii  în 1944 de parohia Mintiu Gherlii.

Ultimele articole

19 mai – Sf. Sfințit Mc. Patrichie, episcopul Prusei

19 mai – Sf. Sfințit Mc. Patrichie, episcopul Prusei

Patrichie episcopul a stat de față înaintea eparhului Iulie care, căutând să-l facă să se închine la idoli, îi spunea că izvorârea apelor celor calde se face prin purtarea de grijă a zeilor și sunt vărsate pentru binele oamenilor. Sfântul mucenic i-a răspuns că...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...