Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului: „Fără luptă nu există cunună”

de | oct. 14, 2016

Mulțime de credincioși din Arhiepiscopia Clujului, dar și din zonei Moldovei, au participat vineri, 14 octombrie 2016, la hramul mănăstirii clujene de la Râșca Transilvană, așezământ aflat sub ocrotirea Sfintei Cuvioase Parascheva. Slujbele speciale dedicate sărbătorii hramului au început joi seara, cu Privegherea, oficiată în cinstea sfintei ocrotitoare și au continuat vineri cu Sfânta Litrughie, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, alături de un sobor de peste 35 de preoți și diaconi.

În cadrul cuvântului de învățătură Părintele Mitropolit a explicat creștinilor că fără luptă nu există IMAG0028 (1)cunună și le-a oferit drept exemplu viața Sfintei Cuvioase Parascheva.

La finalul Sfintei Liturghii părintele stareț, Casian Ioana i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Andrei pentru bucuria de a participa la sărbătoarea hramului mănăstirii și pentru neîncetata purtare de grijă. La rândul său, Părintele Mitropolit l-a felicitat pe părintele stareț, pentru frumoasa pictură a bisericii, realizată în tehnica frescă, de o echipă de picturi din București, condusă de profesorul Alexandru Nicolau.

Sărbătoarea Mănăstirii Râșca Transilvană s-a încheiat cu sfințirea crucii cu postament din spatele Sfintei Mese, obiect donat de o familie de credincioși români din Franța.

Situată în zona Munților Apuseni, la confluența drumurilor care unesc județele Cluj, Alba și Bihor, pe IMAG0030locul unde s-au luptat și s-au jertfit mulți fii ai neamului nostru românesc, Mănăstirea Rășca Transilvană este un loc de reculegere și rugăciune pentru toți pelerinii ce-i trec pragul. Aici, toate sufletele ostenite și împovărate, ce caută întâlnirea cu Dumnezeu, primesc un cuvânt duhovnicesc protector și încurajator.

În anul 2002, la solicitarea credincioşilor din această zonă, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Bartolomeu, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului, au început lucrările noii biserici, al cărei hram este „Sfânta Cuvioasă Parascheva”. Tot în 2002 s-a pus piatra de temelie a noii biserici, care a fost pictată în ultimii trei ani, de o echipă de picturi din București, condusă de profesorul Alexandru Nicolau.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...