Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, prezent în parohia Feldioara, protopopiatul Gherla, la 36 de ani după vizita unui episcop

de | aug. 31, 2018

Parohia Ortodoxă Feldioara, Protopopiatul Gherla, a îmbrăcat joi, 30 august, haine de sărbătoare cu prilejul vizitei pe care Părintele Mitropolit Andrei a făcut-o comunității.

Cu această ocazie, de la ora 12.00, s-a săvârșit slujba de sfințire a unei troițe ridicate în memoria celor care au luptat pe câmpurile de luptă, eroi ai neamului românesc din cele două războaie mondiale. Bunii credincioși ai acestei parohii au ridicat și un monument închinat deținuților politici, nu puțini la număr, din această comunitate, care au pierit în temnițele și lagărele comuniste, edificiu bincuvântat cu acest prilej de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Întreaga comunitate a trudit în ultimii ani, sub îndrumarea părintelui Paroh Cristian Scripcariu, și la ridicarea unei noi case parohiale, lucrările la aceasta fiind finalizate de curând, Părintele Mitropolit săvâșind si aici Slujba Binecuvântării casei celei noi. Din soborul de preoți au făcut parte, Arhid. Claudiu Grama, consilierul pentru misiune si protocol al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Iulian-Paul Isip, protopop de Gherla, precum și preoți din parohiile învecinate.

În cuvântul de învățătură IPS Andrei a subliniat faptul că „cei care s-au jertift pe câmpurile de luptă au făcut-o pentru ca nouă astăzi să ne fie mai bine, dacă nu ne e, nu e vina eroilor ci e vina celor care trăiesc astăzi”.

Părintele Paroh Cristian Scripcariu a mulțumit tuturor celor prezenți arătând că bucuria pe care o înceracă întreaga comunitate este cea a bătrânului Patriarh Avraam când l-a primit, sub stejarul lui Mamvri, pe însuși Dumnezeu.

Părintele Protopop de Gherla Iulian-Paul Isip a remarcat vrednicia bunilor credincioși locuitori ai acestei parohii și i-a felicitat pentru tot ceea ce au realizat.

În final, ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a acordat distincții și diplome. În primul rând, preotul paroh Cristian Scripcariu a fost ridicat la rangul de iconom pentru ultimele realizări precum și pentru toată activitea desfășurată în cei 18 ani de păstorire ai acestei comunități. Primarul comunei Cătina Domnul Alexandru Bota precum și epitropul Parohiei Feldioara, Domnul Ioan Biriș, au primit ordinul Sf., Pahomie de la Gledin, viceprimarul comunei Cătina, Domnul Moldovan Viorel, ordinul Sf. Marturisitori Năsăudeni, iar membrii consiliului parohial, ai comitetului parohial precum și alți ostenitori au primit diplome de aleasă cinstire.

Pr. Horea-Niculae Baciu

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...