Inaugurarea oficială a Centrului socio-educațional „Sfântul Ioan Valahul” din Gilău

de | mai 30, 2016

Generațiile de elevi ai ciclului primar din localitatea Gilău au de acum o șansă în plus la educație datorită inaugurării Centrului socio-educațional „Sfântul Ioan Valahul”, realizat de Asociația „Filantropia Ortodoxă”, Cluj-Napoca, în parteneriat cu primăria Gilău și protopopiatul Cluj I. Centrul beneficiază de o clădire nouă, realizată din fonduri europene, cu sprijinul primăriei Gilău.  Imobilul situat în curtea Liceului „Gelu Voievod” din localitate, unde studiază copii din clasele I-IV, le va oferi copiilor ce provin din familii defavorizate șansa la un program de tip „after school”, în vederea prevenirii abandonului școlar și îmbunătățirii calității învățământului.

DSC05375Inaugurarea centrului a avut loc luni, 30 mai 2016, de la ora 12:00, în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a oficialităților locale și județene, precum și a cadrelor didactice și a elevilor instituției.

Deschiderea oficială a fost urmată de slujba de Sfeștanie, oficiată de Mitropolitul Clujului, care a subliniat în cuvântul adresat celor prezenți, importanța vitală a educației în viața omului:

 

„E mare lucru să ne preocupe educarea copiilor și a tinerilor pentru că ei au în mână steagul viitorului și cum îi formăm așa îi vom avea și așa va fi țara. Acest program socio-educativ se înscrie în această frământare pentru a le oferi celor mici posibilitatea de a ajunge oameni mari, cuminți și bine educați”.

În cadrul discursurilor inaugurale au mai luat cuvântul primarul comunei Gilău, președintele Consiliului Județean Cluj și protopopul Protopopiatului Cluj I. Cei implicați în realizarea acestui proiect au fost premiați de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei cu diplome de aleasă cinstire. În mod deosebit, cel care va coordona centrul, părintele Iosif Hulpe, a fost distins cu Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin” pentru munca deosebită depusă la înființarea acestui centru.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...