Începe concursul național de interpretare a muzicii bizantine „Sebastian Barbu-Bucur”

de | mart. 7, 2023 | Cultură

Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB) a anunțat luni startul concursului de interpretare a muzicii bizantine „Sebastian Barbu-Bucur”.

Competiția, aflată la a treia ediție, reprezintă un omagiu adus memoriei Arhidiaconului Sebastian Barbu-Bucur (1930-2015), reîntemeietorul specializării „Muzică religioasă” în cadrul conservatorului bucureștean și fondatorul Grupului „Psalmodia”.

Concursul se derulează în perioada 6 martie – 6 aprilie și se adresează interpreților care au domiciliul în România, iar la data înscrierii în competiție sunt înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau universitar, licență sau master, anunță organizatorii.

Participanții vor trimite o înregistrare video în care interpretează piesele selectate din repertoriul concursului.

În evaluarea concurenților se va ține cont de calitatea vocală, intonația și simțul ritmic, complexitatea repertoriul selectat și impresia artistică generală.

Câștigătorii vor primi premii în bani, iar clipurile video ale primilor trei clasați de al fiecare categorie vor fi postate pe canalul de YouTube al Grupului „Psalmodia”.

Părintele Sebastian Barbu-Bucur a fost cel care a reînființat în 1990 specializarea de Muzică religioasă din cadrul conservatorului. În timpul activității sale didactice a format generații de psalți și cercetători de succes.

Arhidiaconul Sebastian Barbu-Bucur a trecut la Domnul în data de 1 aprilie 2015, la vârsta de 85 de ani, fiind înmormântat la Mănăstirea Cheia.

Mai multe detalii despre concurs puteți afla de aici.

Începe concursul național de interpretare a muzicii bizantine „Sebastian Barbu-Bucur”

Ultimele articole

Procesiunia de Florii la Bistrița

Procesiunia de Florii la Bistrița

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, va avea loc Procesiunia de Florii, în sâmbăta de Florii, 8 aprilie 2023 începând cu orele 17,  la biserica cu hramul ”Sfinții Trei Ierarhi ” de pe strada A. Odobescu, unde ...

Mai multe din Cultură
Concursul „Lumină din lumină” adresat liceenilor turdeni

Concursul „Lumină din lumină” adresat liceenilor turdeni

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda și Protopopiatul Ortodox Turda organizează în perioada 27 Martie- 7 Aprilie 2023 Concursul ”Lumină din lumină” adresat liceenilor turdeni. Doritorii se pot înscrie la una din cele două secțiuni: Secțiunea de literatură....

Cenușăreasa revine pe scena Teatrului „Puck”

Cenușăreasa revine pe scena Teatrului „Puck”

Duminică, 19 martie, de la orele 11 și 12.30 cei mici sunt așteptați la Teatrul de Păpuși „Puck”, alături de părinți și bunici la spectacolul „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în regia Monei Marian. De asemenea, sâmbătă, 18 martie, de la ora 11, este programat...