Începe concursul național de interpretare a muzicii bizantine „Sebastian Barbu-Bucur”

de | mart. 7, 2023

Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB) a anunțat luni startul concursului de interpretare a muzicii bizantine „Sebastian Barbu-Bucur”.

Competiția, aflată la a treia ediție, reprezintă un omagiu adus memoriei Arhidiaconului Sebastian Barbu-Bucur (1930-2015), reîntemeietorul specializării „Muzică religioasă” în cadrul conservatorului bucureștean și fondatorul Grupului „Psalmodia”.

Concursul se derulează în perioada 6 martie – 6 aprilie și se adresează interpreților care au domiciliul în România, iar la data înscrierii în competiție sunt înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau universitar, licență sau master, anunță organizatorii.

Participanții vor trimite o înregistrare video în care interpretează piesele selectate din repertoriul concursului.

În evaluarea concurenților se va ține cont de calitatea vocală, intonația și simțul ritmic, complexitatea repertoriul selectat și impresia artistică generală.

Câștigătorii vor primi premii în bani, iar clipurile video ale primilor trei clasați de al fiecare categorie vor fi postate pe canalul de YouTube al Grupului „Psalmodia”.

Părintele Sebastian Barbu-Bucur a fost cel care a reînființat în 1990 specializarea de Muzică religioasă din cadrul conservatorului. În timpul activității sale didactice a format generații de psalți și cercetători de succes.

Arhidiaconul Sebastian Barbu-Bucur a trecut la Domnul în data de 1 aprilie 2015, la vârsta de 85 de ani, fiind înmormântat la Mănăstirea Cheia.

Mai multe detalii despre concurs puteți afla de aici.

Începe concursul național de interpretare a muzicii bizantine „Sebastian Barbu-Bucur”

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

La finalul acestei săptămâni, cei mici sunt așteptați să urmărească la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca aventurile unuia dintre cele mai cunoscute personaje din literatura pentru copii. Este vorba de Pinocchio, eroul spectacolului cu același nume, în regia lui...

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Primăria Municipiului Turda, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda şi Asociația „Împreună Pentru Voi” Turda organizează în perioada 27 Februarie-1 Martie 2024 a patra ediție a concursului județean SCRISORI PENTRU MAMA. Știm că voi, copiii, le mulțumiți mamelor...

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, invită publicul la evenimentele Stagiunii de primăvară - Madrigal 2024, o trilogie de concerte extraordinare, în care sunetul unic al ansamblului se împletește cu elemente de artă dramatică, iluminat arhitectural și proiecții...