Început de an școlar, la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca

de | sept. 10, 2018 | Actualitatea religioasă

Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, de la toate cele trei cicluri: primar, gimnazial și liceal au participat luni, 10 septembrie 2018, alături de părinți și profesori, la festivitatea de deschidere a noului an școlar.

Pentru tinerii care urmează ciclul liceal, festivitatea a avut loc de la ora 9.00, în curtea instituției de învățământ. La eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a citit o rugăciune de binecuvântare și le-a adresat îndemnuri duhovnicești.

De asemenea, au rostit alocuțiuni: directorul instituției de învățământ, părintele Liviu Vidican Manci, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu și reprezentanții autorităților locale.

Și cei de la ciclul gimnazial au început prima zi de școală în mod festiv. Pentru ei, festivitatea de deschidere a avut loc de la ora 10:00, la unitatea de învățământ de pe str. Meseriilor. După mesajele citite de reprezentanții mai multor instituții clujene, venite din partea autorităților, directorul Seminarului Teologic Ortodox, părintele Liviu Vidican Manci, le-a adresat elevilor un gând duhovnicesc și câteva detalii de ordin administrativ.

Momentul festiv pentru elevii ciclului primar ai Seminarului a avut loc de la ora 11.30, la sediul unității școlare situat pe strada Avram Iancu, acolo unde alături de directorul seminarului, pr. Liviu Vidican Manci și de reprezentanții instituțiilor locale, au participat atât întregul corp profesoral, cât și părinții și bunicii emoționați. În cuvântul de învățătură adresat școlarilor, părintele director i-a îndemnat să-i asculte atât pe dascălii lor, dar și pe părinți și bunici.

Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca a început anul școlar 2018-2019 cu un efectiv de 833 de elevi, cu  o creștere semnificativă  față anul 2012, când  frecventau cursurile școlii 289 elevi.

Ultimele articole

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Excurs istoric: Buna Vestire (25 martie) este cea mai veche sărbătoarea din suita cinstirii Maicii Domnului. Este o sărbătoarea în care este cinstită Maica și Fiul deopotrivă. În secolul al IV-lea s-a ridicat o biserică pe locul unde tradiția afirma că Maica Domnului...