Începutul Anului Nou bisericesc, la Catedrala ortodoxă clujeană. Mitropolitul Andrei a premiat doi campioni mondiali

de | sept. 1, 2019 | Actualitatea religioasă

În Duminica a XI-a după Rusalii, care coincide cu începutul Anului Nou bisericesc, 1 septembrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, în prezența a mii de credincioși. La finalul slujbei, Ierarhul a premiat doi campioni mondiali la informatică.

Din soborul slujitor au făcut parte preoți și diaconi ai Catedralei, de la Centrul Eparhial și părinți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu.

După citirea evangheliei duminicale, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Domnul Hristos binecuvântează cununa Anului Nou bisericesc”.

 

În cadrul slujbei, Ierarhul a hirotonit întru diacon pe teologul Ionuț Hens, profesor de religie la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Cluj-Napoca și doctorand al Facultății de Teologie Ortodoxă din municipiu.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Mitropolitane, dirijat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Doi campioni mondiali la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019, premiați de Mitropolitul Clujului

La finalul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei a premiat doi elevi clujeni, campioni mondiali, care au câştigat medalii de aur și bronz la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019, desfășurat la New York, SUA, în data de 31 iulie 2019. Cele două premii au constat în bani (1000 lei pentru locul I, respectiv 500 lei pentru locul III), diplome de apreciere, precum și câte un exemplar din Sfânta Scriptură.

Astfel, la categoria „Microsoft Word 2016”, locul I mondial a fost câştigat de elevul Marius Adrian Boier, de la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”din Cluj-Napoca. De asemenea, elevul Adrian Muntean de la același liceu clujean a obţinut locul III mondial la categoria „PowerPoint 2016”.

La finala mondială a competiţiei Microsoft au participat 155 de tineri, din 52 de ţări. În cadrul concursurilor care au precedat faza finală au participat 880.000 de candidaţi, din 123 de ţări.

Reprezentanţii României s-au calificat la finala mondială în urma competiţiei naţionale care a avut loc în data de 10 mai 2019, la sediul Microsoft România din Bucureşti.

Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist este o competiţie globală organizată de Certiport, Inc. şi susţinută de Microsoft, în cadrul căreia sunt testate competenţele de utilizare ale produselor Microsoft Office Word, Excel şi PowerPoint ale elevilor şi studenţilor din întreaga lume.

Mai multe fotografii AICI  

În Duminica a XI-a după Rusalii, care coincide cu începutul Anului Nou bisericesc, 1 septembrie 2019, Înaltpreasfințitul…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Duminică, 1 septembrie 2019

 

Photo Credit: Darius Echim / mitropolia-clujului.ro

Ultimele articole

Mărturisiţi-vă Domnului că este bun!

Mărturisiţi-vă Domnului că este bun!

Vremurile pe care le trăim sunt grele. Parcă toate rânduielile s-au dat peste cap şi nimeni nu ştie ce să facă. Cele rele nu se mai pot îndrepta şi cele ce lipsesc nu se mai pot număra. Priveliştea pe care ţi-o oferă societatea de consum te duce cu gândul la cetatea...