Începutul Postului, în parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”

de | nov. 19, 2018

Bucurie duhovnicească în Parohia „Adormirea Maicii Domnului”  prin prezența părintelui prof. univ. dr. Ioan Chirilă-18 noiembrie 2018.

Prima săptămână a postului Crăciunului din anul acesta a debutat în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” prin prezența părintelui prof. univ. dr. Ioan Chirilă, președintele senatului Universității „Babeș Bolyai” , care prin slujirea și cuvântul său plin de înțelepciune și firesc ne-a umplut pocalul inimii noastre cu multă bucurie adusă sufletului și minții noastre.

Să răscumpărăm vremurile, prin Dumnezeu dragoste, învățând să iubești, dobândești înțelepciune, putere de a sluji tuturor, de a elibera omul de sub povara timpului. Și atunci să ne înălțăm și să mulțumim lui Dumnezeu pentru a îmbrăca toate în veșnicie. Nu trăim doar ca să mâncăm și să ne veselim ci trăim ca să iubim și să bucurăm. Cel care iubește pământul și stăpânirea lui, iubește vrajba, neînțelegerea și dezbinarea. Cel care iubește cerul, acela iubește înfrățirea, unirea, desăvârșirea, dăruirea, împărtășirea. Rostul nostru în lumea aceasta nu este acela de a dobândi o veselie trecătoare ci a ne îmbogăți în Dumnezeu. Aceasta este concluzia pericopei ce s-a citit astăzi din Sfânta Evanghelie, a bogatului nemilostiv căruia i-a rodit țarina.

Vremea postului este un timp în care să încercăm să răscumpărăm vremurile cu binefaceri, cu semnele iubirii noastre către celălalt. Să învățăm să dăruim celuilalt cele ce îi sunt lui de trebuință căci atunci în jurul nostru se înmulțește rugăciunea și se înalță binecuvântarea lui Dumnezeu pentru că toți sunt fericiți, cel care a dat pentru că a mângâiat și cel care a primit pentru că s-a împărtășit.

Răscumpărarea vremii se poate face și prin vorbirea despre Dumnezeu cu cei mici, cu copiii, acasă sau între noi și atunci vom înțelege că suntem fii ai Învierii, ai Dumnezeului celui viu și atunci pământul va rodi și vor recunoaște glasul lui Hristos și fericirea veșnică se va coborî peste toți.

A transmis Liliana Derevici, pentru radio „Renașterea”.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...