Începutul Postului, în parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”

de | nov. 19, 2018 | Activități parohiale

Bucurie duhovnicească în Parohia „Adormirea Maicii Domnului”  prin prezența părintelui prof. univ. dr. Ioan Chirilă-18 noiembrie 2018.

Prima săptămână a postului Crăciunului din anul acesta a debutat în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” prin prezența părintelui prof. univ. dr. Ioan Chirilă, președintele senatului Universității „Babeș Bolyai” , care prin slujirea și cuvântul său plin de înțelepciune și firesc ne-a umplut pocalul inimii noastre cu multă bucurie adusă sufletului și minții noastre.

Să răscumpărăm vremurile, prin Dumnezeu dragoste, învățând să iubești, dobândești înțelepciune, putere de a sluji tuturor, de a elibera omul de sub povara timpului. Și atunci să ne înălțăm și să mulțumim lui Dumnezeu pentru a îmbrăca toate în veșnicie. Nu trăim doar ca să mâncăm și să ne veselim ci trăim ca să iubim și să bucurăm. Cel care iubește pământul și stăpânirea lui, iubește vrajba, neînțelegerea și dezbinarea. Cel care iubește cerul, acela iubește înfrățirea, unirea, desăvârșirea, dăruirea, împărtășirea. Rostul nostru în lumea aceasta nu este acela de a dobândi o veselie trecătoare ci a ne îmbogăți în Dumnezeu. Aceasta este concluzia pericopei ce s-a citit astăzi din Sfânta Evanghelie, a bogatului nemilostiv căruia i-a rodit țarina.

Vremea postului este un timp în care să încercăm să răscumpărăm vremurile cu binefaceri, cu semnele iubirii noastre către celălalt. Să învățăm să dăruim celuilalt cele ce îi sunt lui de trebuință căci atunci în jurul nostru se înmulțește rugăciunea și se înalță binecuvântarea lui Dumnezeu pentru că toți sunt fericiți, cel care a dat pentru că a mângâiat și cel care a primit pentru că s-a împărtășit.

Răscumpărarea vremii se poate face și prin vorbirea despre Dumnezeu cu cei mici, cu copiii, acasă sau între noi și atunci vom înțelege că suntem fii ai Învierii, ai Dumnezeului celui viu și atunci pământul va rodi și vor recunoaște glasul lui Hristos și fericirea veșnică se va coborî peste toți.

A transmis Liliana Derevici, pentru radio „Renașterea”.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...