Înscrieri în clasa pregătitoare cu program After School „Sfântul Stelian” din Bistrița

de | feb. 22, 2016 | Actualitatea religioasă

Oferta „Şcoală după şcoală Sfântul Stelian”  reprezintă un program derulat de către Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului în beneficiul unor clase de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Bistriţa. Menirea acestui proiect este de a susţine activitatea educaţională prin dezvoltarea de competenţe transversale care vizează viaţa socială, civică, morală şi religioasă. Copiii vor beneficia de ghidare şi coordonare educaţională din partea unor profesori cu o bogată experienţă în predare, dornici să se implice în dezvoltarea unui spirit moral-creştin al micilor şcolari.

Clasa Sf Stelian afis 2016-2017Programul reprezintă un proiect educativ after-school, care are în vedere dezvoltarea unei formări continue, de perfecţionare şi performanţă în învăţământ, prin metode interactive şi conexe, prin tehnici de predare  creative, inovatoare, centrate pe elev şi prin implicarea Familiei, Şcolii şi a Bisericii. Grija pentru viitor pleacă în primul rând de la grija pentru asigurarea unei educări morale. Astfel, procesul educativ poate fi maximizat prin corelarea acestuia cu restul motoarelor sociale: Familia şi Biserica, pentru a se asigura eficienţa educaţiei pe termen lung.

Programul a fost iniṭiat în anul școlar 2013-2014 și s-a bucurat de un real succes, atât în rândul copiilor cât și al părinților, fiind o abordare complexă și nouă pentru programele educaționale disponibile. În prezent beneficiază zilnic de acest program 54 de elevi din clasa pregătitoare și clasa I.

Mediul destinat învățării este unul atractiv, care permite copiilor să interacționeze permanent pentru a se dezvolta fizic, cognitiv și socio-emoțional. Având acces la multe facilități, aceștia învață care sunt responsabilitățile specifice vârstei lor și își înșusesc deprinderi care le vor fi necesare pe parcursul vieții.

Ce ofertă educaţională avem?

Orientare pe trei direcţii:

 1. clubul de cunoaştere: Cunoaştere prin moralitate (Biblia povestită copiilor), Cunoaştere prin diversitate lingvistică (engleză), Cunoaştere prin lectură -educarea limbajului
 2. clubul de sport şi mişcare
 3. clubul de artă şi meşteşug: Lumea prin sunet şi culoare (muzică, teatru  şi pictură)

Activităţi  de recuperare şi performanţă

Ateliere modulare- atelierele se vor desfăşura la intervale regulate de timp, în parteneriat cu alte organizaţii, instituţii sau specialişti.

 • Micul românaş
 • Zâmbete sănătoase
 • Codul micului gentleman
 • Copiii şi Biserica
 • Colţul verde al lumii mele
 • Participarea elevilor la Sfânta Liturghie însoţiţi de profesorul de religie
 • Şcoala de vară, prin participarea la taberele tematice organizate de către Asociațiile de tineret din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului

Ce resurse oferim?

 • Programul de activităţi şcoala după şcoală este derulat de o echipă de profesori cu o bogată experienţă de predare, dornici să se implice în educarea micilor şcolari. Îmbinând metodele moderne de predare cu joaca şi învăţarea prin comunicare, programul oferă posibilitatea dezvoltării armonioase a personaliăţii copiilor.
 • Clasa dispune de dotări moderne (videoproiector, laptop, imprimantă multifuncţională, flipchart), iar copiii vor avea acces la o diversitate de jocuri de cunoaştere, educaţionale şi logice.
 • Posibilitatea de a lua masa de prânz în sala de mese.
 • Programul este de Luni- Joi în intervalul orar 12-16 şi Vineri între 12 şi 14.
 • Pentru activităţile din cluburile de cunoaştere, artă şi meşteşug, sport şi mişcare şi pentru atelierele modulare nu se vor percepe forme de finanţare din partea părinţilor, ele fiind prestate în mod voluntar de către iniţiatorii şi colaboratorii acestui proiect.
 • Costurile care vor fi susţinute de părinţi constau doar în achitarea contravalorii mesei de prânz, a cheltuielilor pentru consumabile şi pentru activităţile de recuperare şi performanţă (costul este de 200 lei –lună).

Ultimele articole

Resfințirea bisericii din Parohia Fildu de Mijloc

Resfințirea bisericii din Parohia Fildu de Mijloc

Duminică, 28 mai 2023, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Fildu de Mijloc, Protopopiatul Zalău, pentru a binecuvânta lucrările efectuate la lăcașul de cult. După slujba de resfințire, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta...

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Dej

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Dej

Clericii din Protopopiatul Ortodox Dej s-au reunit luni, 29 mai 2023, în cadrul conferinței preoțești de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de Sfânta Liturghie, fiind săvârșită în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Dej, în sobor de preoți, în frunte...

Întrunirea Consiliului Național ASCOR, la Cluj-Napoca

Întrunirea Consiliului Național ASCOR, la Cluj-Napoca

În perioada 26-28 mai 2023, la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca are loc întrunirea Consiliului Național al Asociaţiei Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români (ASCOR). Programul întâlnirii studențești include sesiuni de lucru,...