Instalarea noului preot, în parohia Dej I

de | mai 5, 2015 | Activități parohiale

Duminică, 3 mai 2015, la Parohia Dej I, cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, a avut loc instalarea noului preot, în persoana părintelui Iuliu Teodor Leah, care până în data de 30 aprilie a fost preot în Parohia Țagu, Protopopiatul Beclean.
A fost săvârșită Sfânta Liturghie la care a participat un număr mare de credincioși din Municipiul Dej, precum și autorități locale și autorități din Comuna Budești, Județul Bistrița-Năsăud.
În cadrul Sfintei Liturghii s-au înălțat rugăciuni de pomenire pentru sufletul vrednicului de pomenire Teofil Herineanu, Protopop al Dejului timp de 37 de ani și slujitor la acest Sfânt Altar.
Din sobor au făcut parte Părintele Cherhaț Adrian, Inspectorul de Religie din Bistrița- Năsăud, Părintele Protopop Buftea Ioan și Părintele Chirilă Gavril, Parohul Bisericii Dej I și Secretar al Protopopiatului Ortodox Dej.
Cuvântul de învățătură și de instalare a fost rostit de Părintele Protopop Buftea Ioan. Acesta i-a mulțumit Părintelui Chirilă Gavril, parohul Parohiei Dej I, pentru tot ceea a făcut și face pentru Biserica Ortodoxă, făcându-i o urare, prin cuvintele Sf. Apostol Ioan, III Ioan 1,2: „ Frate mă rog să ai spor în toate și să mergi bine cu sănătatea, precum bine mergi cu sufletul”, după care i-a adresat un sfat părintelui nou instalat, de la Sf. Apostol Petru, I Petru 5, 7-8:„ Smeriți-vă sub mâna cea tare a lui Dumnezeu, ca El să vă înalțe la timpul cuvenit. Lăsați-I Lui toată grija voastră, căci El are grijă de voi”.
Părintele Iuliu a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra sa, apoi Înaltpreasfințitului Părinte Andrei pentru încrederea acordată și tuturor celor ce au fost prezenți la această frumoasă sărbătoare.
La final, Părintele paroh Chirilă Gavril i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei pentru darul și ajutorul trimis în persoana Părintelui Iuliu și l-a asigurat pe noul său coleg de tot sprijinul .

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...