Instalarea noului preot, în parohia Dej I

de | mai 5, 2015

Duminică, 3 mai 2015, la Parohia Dej I, cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, a avut loc instalarea noului preot, în persoana părintelui Iuliu Teodor Leah, care până în data de 30 aprilie a fost preot în Parohia Țagu, Protopopiatul Beclean.
A fost săvârșită Sfânta Liturghie la care a participat un număr mare de credincioși din Municipiul Dej, precum și autorități locale și autorități din Comuna Budești, Județul Bistrița-Năsăud.
În cadrul Sfintei Liturghii s-au înălțat rugăciuni de pomenire pentru sufletul vrednicului de pomenire Teofil Herineanu, Protopop al Dejului timp de 37 de ani și slujitor la acest Sfânt Altar.
Din sobor au făcut parte Părintele Cherhaț Adrian, Inspectorul de Religie din Bistrița- Năsăud, Părintele Protopop Buftea Ioan și Părintele Chirilă Gavril, Parohul Bisericii Dej I și Secretar al Protopopiatului Ortodox Dej.
Cuvântul de învățătură și de instalare a fost rostit de Părintele Protopop Buftea Ioan. Acesta i-a mulțumit Părintelui Chirilă Gavril, parohul Parohiei Dej I, pentru tot ceea a făcut și face pentru Biserica Ortodoxă, făcându-i o urare, prin cuvintele Sf. Apostol Ioan, III Ioan 1,2: „ Frate mă rog să ai spor în toate și să mergi bine cu sănătatea, precum bine mergi cu sufletul”, după care i-a adresat un sfat părintelui nou instalat, de la Sf. Apostol Petru, I Petru 5, 7-8:„ Smeriți-vă sub mâna cea tare a lui Dumnezeu, ca El să vă înalțe la timpul cuvenit. Lăsați-I Lui toată grija voastră, căci El are grijă de voi”.
Părintele Iuliu a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra sa, apoi Înaltpreasfințitului Părinte Andrei pentru încrederea acordată și tuturor celor ce au fost prezenți la această frumoasă sărbătoare.
La final, Părintele paroh Chirilă Gavril i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei pentru darul și ajutorul trimis în persoana Părintelui Iuliu și l-a asigurat pe noul său coleg de tot sprijinul .

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.