Instalarea noului preot paroh al Parohiei Șoimeni

de | nov. 22, 2018

Miercuri, 21 noiembrie 2018, în ziua de prăznuire a ,,Intrării în Biserică a Maicii Domnului” a avut loc la Biserica Parohiei Şoimeni, cu Hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, Protopopiatul Ortodox Român Cluj I, instalarea noului preot paroh.

La acest eveniment important au luat parte autorităţi locale, cadre didactice, precum şi numeroşi credincioşi dornici să-şi întâlnească noul păstor sufletesc.

Părintele Protopop Dan Hognogi, împreună cu un sobor de preoți, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în cadrul căreia Părintele Protopop a rostit și cuvântul de învăţătură.

La momentul potrivit, părintele protopop Dan Hognogi a mulțumit părintelui Ciupei Ioan, fostul preot paroh ajuns la pensionare, pentru faptul că a slujit în Parohia Şoimeni și apoi a realizat instalarea noului preot paroh, Misaroș Andrei oferindu-i Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile Bisericii, explicându-i acestuia, cât și credincioșilor prezenți, importanța preotului și a familiei preotului în parohie și unitatea dintre credincioşi şi preot.

De asemenea noul preot paroh a adus cuvânt de mulţumire în mod deosebit credincioşilor pentru primirea călduroasă şi i-a asigurat că va fi alături de ei la bine şi la greu. La final fiecare credincios a primit câte o iconiţă cu Maica Domnului din partea noului preot.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...