Instalarea noului preot paroh în parohia Ghirișul Român

de | iun. 25, 2018

Duminică, 24.06.2018, în Parohia Ortodoxă Ghirișu Român cu filiile Vaida Cămăraș și Chesău, a avut loc fericitul eveniment al instalării noului preot paroh, Andrei Șuteu.

În această zi de sărbătoare, Sfânta liturghie a fost oficiată în biserica din Ghirișul Român de un sobor de preoți avându-l în frunte pe preacucernicul părinte protopop Dan Hognogi. Din sobor au făcut parte preacucernicul părinte secretar Cosmin Trif și  preacucernicul părinte Alexandru Șuteu, din parohia Lelești, tatăl tânărului preot paroh. Răspunsurile la strană au fost date de colegii părintelui Andrei, absolvenți ai Facultății te Teologie Cluj, veniți în număr mare pentru a-i fi alături fostului coleg. Cuvântul de învățătură a fost ținut de Părintele protopop, care la finalul liturghiei, în mod simbolic, i-a înmânat noului preot Sfânta Evanghelie, Crucea și cheile bisericii.

Credincioșii, atât din sat cât și din filii, au fost prezenți în număr mare la Sfânta Biserică, în semn de solidaritate cu noul preot. La final părintele Andrei Șuteu a ținut să-i asigure pe enoriași, pe membri consiliului  parohial și pe autoritățile locale de buna colaborare și înțelegere, iar în calitate de păstor de suflete, a subliniat faptul că preotul și păstoriții săi nu se pot mântui decât împreună.

Tânărul Andrei Șuteu a fost numit preot paroh pe seama parohiei Ortodoxe Ghirișu Român cu filiile Vaida Cămăraș și Chesău în urma examenului ce a avut loc în data de 31.05.2018. Acesta a fost hirotonit diacon în data de 02.06.2018, iar preot în data de 03.06.2018, de către Înapltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...