Instituții băimărene vizitate de PS Episcop Iustin

de | ian. 29, 2017 | Actualitatea religioasă

Preasfințitul Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a vizitat vineri, 27 ianuarie, Seminarul Teologic „Sfântul Iosif Marturisitorul” din Baia Mare, unde a discutat cu directorul școlii teologice, pr. prof. dr. Marius Nechita, și cu cadrele didactice, apoi a vizitat sălile de curs, informează ediția de Transilvania a ziarului Lumina.

Apoi, ierarhul a vizitat Penitenciarul Baia Mare, a stat de vorba cu directorul instituției, comisar șef Horea Chis și cu preotul Alexandru Nuser – slujitor la biserica din incinta instituției, apoi a vizitat câteva spații din interiorul penitenciarului și a stat de vorbă cu deținuții.

PS Episcop Iustin, însoțit de Viorel Deghid, președintele Casei de Asigurări de sănătate Maramureș, a vizitat Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, s-a întâlnit cu directorul dr. Vasile Pop care le-a prezentat o parte din munca angajaților din această instituție medicală și a subliniat rolul deosebit pe care îl are preotul în acest loc.A urmat o vizită la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare, unde ierarhul s-a întâlnit cu Gabriela Hofer, managerul spitalului și cu directoarea dr. Cristina Cucu. PS Episcop Iustin a vizitat câteva saloane cu bolnavi și altarul unde slujește preotul caritativ, conform Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...