Întâlnire catehetică la Agrișul de Jos, Protopopiatul Beclean

de | iul. 27, 2019 | Activități parohiale

Sâmbătă,  27 iulie, zi în care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sf. Mare Mc. și Tămăduitor Pantelimon, al medicilor ocrotitor și al bolnavilor vindecător, în Parohia Ortodoxă Agrișul, la biserica ce poartă hramul Sf.  Arh. Mihail și Gavriil, din Agrișul de Jos,  Protopopiatul Beclean, a avut loc întrunirea preoților din cercul pastoral Șintereag. Cu acest prilej, în prezența unui număr semnificativ de credincioși și tineri din parohie, s-a săvârșit, de la ora 9.00, Acatistul Sf. Mare Mc. Pantelimon,  urmat de Sfânta Liturghie. Soborul de preoți a fost condus de Părintele Arhimandrit Nicolae Moldovan, starețul Mănăstirii Nicula și fiu al satului Agrișu de Sus.

In cadrul Sfintei Liturghii numeroși credincioși, printre care mulți copii, s-au împărtășit cu Sfintele Taine. După încheierea Sfintei Liturghii, părintele Iftimi Dan ,  reprezentant al Departamentului Misionar în Protopopiatul Beclean și paroh în localitatea Ciceu-Giurgești, a susținut o cateheză despre Taina Sfântului Botez. Pe parcursul prezentării,  credincioșii au fost provocați la dialog și s-au oferit răspunsuri la întrebări precum: Care este temeiul scripturistic al Tainei Sf. Botez? De ce trebuie botezați copiii? Botezul lui Ioan este același cu botezul instituit de Domnul Hristos? Cu ce botez a fost botezat Domnul Hristos? Care sunt săvârșitorii Tainei Sf. Botez? Dumnezeu îngăduie să fim botezați de două ori?

La final, pr. Lucian Badale, gazda întâlnirii,  a mulțumit părintelui stareț, părintelui Iftimi și colegilor pentru împreuna slujire, credincioșilor pentru prezență, subliniind importanța cunoașterii învățăturii de credință a Bisericii pentru a avea o trăire model.

Pr. Iftimi Dan.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...