Întâlnire de formare a clericilor implicați în activitățile cu tinerii

de | feb. 8, 2023

În data de 26 ianuarie 2023, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, prin Sectorul de tineret, a desfăşurat cea de-a treia întalnire din proiectul de formare dedicat clericilor responsabili cu activităţile de tineret din cadrul Eparhiei.

Cursul de formare, care urmează a fi acreditat de către Ministerul Educației, este susținut de formatorii Bianca Elena Matei, director executiv al Institutului „Orthopraxis”, formator internațional, psihotraumatolog, consilier în adicții și asistent social, și Dana Matthews Bates, doctor în Teologie, președintele Institutului „Orthopraxis” și fondator al Fundației „Noi Orizonturi”.

Scopul cursului este oferirea de suport preoţilor care vor să îşi definească identitatea grupurilor de tineret din fiecare protopopiat al eparhiei şi de a identifica metode pastorale prin care tinerii să se regăsească în Biserică, aceştia fiind mădulare ale Trupului lui Hristos.

Întrucât misiunea cu diferitele grupe de copii şi adolescenti nu se rezumă doar la întâlnirile săptămânale, conferințele și taberele ocazionale, ținta acestui curs rămâne formarea caracterului tânărului și  împodobirea lui cu virtuți.

În această formare de opt luni,  cursul îşi propune să pună în valoare o serie de designuri pentru tabere, designuri pentru activități săptămânale, precum și activități prin proiectele de Service learning ale programului Credo Impact. Abordarea folosită de ,,Orthopraxis” este centrată pe ascultarea nevoilor tinerilor și pe identificarea resurselor atât de necesare  în misiunea cu copiii si adolescentii.

Această a treia întâlnire a cursului s-a desfășurat la Biblioteca Județeană ,,George Coșbuc” din Bistrița, acolo unde alături de părintele director Ioan Pintea și de părintele inspector Tudor Mudure, clericii prezenți au avut oportunitatea de a afla informații despre biblioteca județeană și despre colecția de cărți le care aceasta o găzduiește.

Pr. Vlad Todoran – Responsabil activităţi cu tinerii in Protopopiatul Dej

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...