Întâlnire de suflet între publicul clujean și scriitorul Horia Bădescu, la Muzeul Mitropoliei Clujului

de | nov. 20, 2015 | Actualitatea religioasă

 

Clujenii sunt invitați miercuri, 25 noiembrie 2015, la Muzeul Mitropoliei Clujului, la o seară culturală cu scriitorul Horia Bădescu.  Evenimentul va începe la ora 19:00, în spațiul de la subsolul catedralei mitropolitane, iar în cadrul lui scriitorul clujean își va lansa volumul „Dacă Orfeu”. Vor fi prezenți și vor vorbi: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, pr. Ioan Chirilă, președintele Senatului Universității Babeș-Bolyai, prof. Aurel Sasu, prof. Mircea Popa și Mircea Petean, directorul editurii Limes. Cei ce vor participa la seara culturală vor avea parte de un recital de poezie în lectura autorului, dar și de un moment muzical.

afis lansare carteÎntr-un interviu acordat Radio Renașterea, scriitorul Horia Bădescu a declarat despre volumul său că este o invitație către publicul clujean de a afla despre legătura dintre poezie și sacralitate:

„Am încercat nu numai să dezbat în eseurile mele aceste probleme pe care le-am dezbătut și în Poezie și Sacru, în memoria ființei, dar și să iau pulsul poeziei europene, prin urmare se vor regăsi în această carte, 11 interviuri cu poeți europeni: francezi, belgieni, spanioli și bineînțeles români. Printre cei care se vor regăsi aici cu un interviu este și Mitropolitul de bună amintire, Bartolomeu Anania, care îmi răspunde la un set de întrebări  ce  vin de la structura societății în care trăim, de la rolul spiritualității și al religiei în această societate. Cititorul poate să afle în aceste interviuri și rolul special care i se acordă ortodoxiei în această relație a poeziei și a lumii laice cu  sacralitatea”.

Ultimele articole

Liturghia Darurilor la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Geaca

Liturghia Darurilor la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Geaca

Vineri, 31 martie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, numită și a Sfântului Grigorie Dialogul, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”...

Sfințirea ansamblului parohial din cartierul clujean Borhanci

Sfințirea ansamblului parohial din cartierul clujean Borhanci

În Duminica a 4-a din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul), 26 martie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfântul...