Întâlnirea tinerilor ortodocși din Protopopiatul Baia Mare

de | apr. 11, 2016

După cele două ediții de succes ale „Întâlnirii tinerilor ortodocși din Protopopiatul Baia Mare”, care au avut loc în 15 iunie 2013 și 10 mai 2014, parohia Dumbrăvița va găzdui pe 16 aprilie 2016, cea de-a III-a ediție a evenimentului. Sunt așteptați la Baia Mare peste 200 de tineri din Baia Mare, comuna Dumbrăvița și din împrejurimi. Pentru că anul 2016 a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept „Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creștin orthodox”, tema aleasă pentru întâlnirea din acest an va fi „Educația religioasă a tinerilor în biserică și școală, premise ale unei formări sănătoase”, a transmis pentru radio Renașterea, președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Baia Mare, Pr. Bogdan  Ciocotișan.

Evenimentul are loc cu binecuvântarea Preasfințitului Iustin Sigheteanu și îl are ca invitat special pe Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca.

În deschiderea manifestării din 16 aprilie va fi oficiată o slujbă de Te-Deum, prilej cu care Preasfințitul Iustin Sigheteanul va adresa participanților un cuvânt de bun venit. Va urma apoi conferința susținută de Pr. Prof. Stelian Tofană, care se va încheia cu un scurt concert de pricesne susținut de grupul de teologi condus de Vlad Verdeș, interpreta Maria Mihali și Corul „Theotokos” al Parohiei Dumbrăvița. La finalul manifestării toți cei prezenți vor lua parte la o agapă frățească.

Întâlnirea tinerilor ortodocși din Protopopiatul Baia Mare este organizată de Protopopitaul Ortodox Baia Mare, Asociația Tinerilor Ortodocși din municipiu și parohia Dumbrăvița, în parteneriat cu UAC Europe. Și ediția din acest an, la fel ca celelalte două au fost gândite spre zidirea minții și sufletelor tinerelor vlăstare ale Bisericii, întărindu-le credința și deschizându-le noi orizonturi spre o lume mai bună în care valorile autentice și tradiționale vor dăinui pentru vecie, a declarat președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Baia Mare, Pr. Bogdan  Ciocotișan.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...