Întâlniri catehetice pentru copii și tineri în parohia bistrițeană Ciceu Giurgești

de | nov. 20, 2016 | Activități parohiale

Parohia Ortodoxă „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea bistriţeană Ciceu Giurgeşti, Protopopiatul Beclean, organizează în sâmbetele din perioada Postului Nașterii Domnului, întâlniri cu copiii şi tinerii din localitate, în cadrul cărora este prezentată viața și activitatea Mântuitorului Iisus Hristos sub formă de film, însoțit de explicații, oferite de teologul clujean dr Victor Măruțoiu și Pr. Paroh Dan Iftimi.

IMG_20161119_131651Prima întâlnire a avut loc sâmbătă, 19 noiembrie, în biserica parohiei, fiind prezenți un număr de 40 copii și tineri. În cadrul acesteia s-a vizionat și au avut loc discuții despre: pregătirea lumii pentru venirea Domnului Hristos, Nașterea Domnului, fuga în Egipt, botezul lui Ioan, Înaintemergătorul Domnului. În cadrul următoarelor întâlniri vor fi analizate alte aspecte semnificative din viața și activitatea Mântuitorului, care reprezintă, prin excelență, imaginea binelui, purității și onestitații. Aceste întâlniri au ca scop înlesnirea asimilării de către cei mai tineri dintre membrii comunității parohiale a principalelor învățături de credință, a transmis pentru radio Renașterea Pr. paroh Dan Iftimi.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...