Întâlniri duhovnicești în parohia „Adormirea Maicii Domnului” în a 4-a săptămână din Post

de | apr. 12, 2016 | Activități parohiale

La mijlocul Postului Sfintelor Paști, în parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”, păstorită de părintele Dan Hognogi, au continuat întâlnirile de suflet cu mari profesori și duhovnici, menite să-i întărească pe credincioși în urcușul său duhovnicesc.

În seara zilei de vineri, 8 aprilie 2016, credincioșii parohiei au participat la Taina Sfântului Maslu, oficiată de părintele profesor universitar Vasile Stanciu, Decanul Facultății de Teologie din Cluj-Napoca, împreună cu preoții slujitori ai bisericii. La finalul slujbei, părintele profesor a ținut un cuvânt de învățătură despre rolul trezviei în dobândirea vieții întru Hristos. „Trezvia se cultivă prin abandonarea stării de trândăvie duhovnicească! Trândăvia duhovnicească minimalizează păcatul și nu mai conștientizăm propria noastră stare de amăgire și de întuneric, de aceea sufletul nu trebuie să doarmă niciodată, trebuie să rămână în poziție verticală, orientat întotdeauna spre Dumnezeu!”, i-a îndrumat pe credincioși părintele Vasile Stanciu în cuvântul său.

Duminică, a patra din Marele Post, în biserica de pe strada Govora a slujit Sfânta Liturghie părintele arhimandrit Andrei Coroian, consilierul misionar-catehetic al Episcopiei Devei și Hunedoarei. Prin cuvântul său blând, părintele Andrei Coroian le-a relatat credincioșilor despre viața și trăirea duhovnicească a Sfântului Ioan Scărarul și le-a tâlcuit cele 9 Fericiri, numindu-le și „Scară a lui Hristos”. Duminica a fost încununată de prezența la slujba de seară a părintelui arhimandrit Samuel Cristea, duhovnicul Seminarului Teologic din Cluj-Napoca, care le-a vorbit enoriașilor despre suferință, evocând exemple din Vechiul și Noul Testament, a transmis pentru radio Renașterea, reprezentatul parohiei, Stela Florea.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...