„Intersecții Româno-Germane” în interpretarea Ansamblului Coulerus

de | mai 15, 2024

Asociația Culturală “Sound Borders” vă invită la concertul desfășurat sub genericul „Intersecții Româno-Germane”, care va avea loc în data de 21 mai, la ora 19:00, în sala 44 a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Organizatorii își propun să pună în lumină creații contemporane din spațiul școlilor de compoziție de la Cluj-Napoca, București și Berlin, oferind publicului oportunitatea de a fi martor al tendințelor actuale din cele trei centre importante europene.

Concertul va fi susținut de Ansamblul Couleurs, format din Ramona Murariu (flaut), Sergiu Cebotari (clarinet), Sonia Vulturar (vioară), Lilla Dorottya Fodor (violă), Adela Hania Greab (violoncel) și Alex Lazăr (pian), sub conducerea muzicală a compozitorului Alexandru Ștefan Murariu.

Evenimentul marchează, totodată, debutul unei micro-serii de 3 concerte, ce vor avea loc la Cluj-Napoca, București (25 mai, în cadrul Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi – SIMN) și Potsdam (30 mai, în cadrul Festivalului Intersonanzen).

Proiectul „Intersecții Româno-Germane” este realizat în parteneriat cu Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și Centrul Cultural German din Cluj-Napoca, beneficiind de sprijinul  Consiliului Județean Cluj.

Ne bucurăm, asadar, să vă avem alături de noi la acest eveniment ce aduce în prim-plan creativitatea și inovația din domeniul muzicii contemporane românești și germane.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
„Vorbirea de aproape” cu Pr. Octavian Blaga la Memoriaul Gherla

„Vorbirea de aproape” cu Pr. Octavian Blaga la Memoriaul Gherla

„Nu am om”, spune, lipsit de ajutorul semenilor, slăbănogul de la scăldătoarea Vitezdei. Împovărat nu doar de neputința trupească, ci și de apăsarea singurătății printre oameni, de orbirea și neștiința că „unul altuia suntem mădulare”, e alinat cu mângâierea minunată...

„Punguța cu doi bani” la Filarmonica de Stat „Transilvania”

„Punguța cu doi bani” la Filarmonica de Stat „Transilvania”

Sărbătoarea copilăriei începe la Filarmonica clujeană marți, 28 mai 2024 (Colegiul Academic) o dată cu spectacolul Punguța cu doi bani în interpretarea Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” sub bagheta dirijoarei-moderatoarei Dalma Toadere. Bilete disponibile...

O nouă conferință duhovnicească organizată de ASCOR CLUJ

O nouă conferință duhovnicească organizată de ASCOR CLUJ

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români – Cluj-Napoca vă invită să luați parte la conferința „Aproapele pe care trebuie să îl iubim” care va avea loc marți, 28 mai 2024. Evenimentul va debuta la ora 20.00 și se desfășoară în Aula Magna din incinta Facultății de...